Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Νέα προκήρυξη για 1.400 θέσεις εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση



Προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις...
Η απόφαση για την προκήρυξη 1.400 θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με εκπροσώπους του υφυπουργού κ. Παντελή Καψή, θα γίνουν σταδιακά όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αφορούν τον ενδιάμεσο φορέα έως ότου συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ και, συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 2000.

Στη απόφαση αναγράφεται ότι η μισθοδοσία όσων προσληφθούν -αδιευκρίνιστος αριθμός- θα ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ το δίμηνο. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις διάρκειας 2 μηνών επίσης και θα ανανεώνονται μέχρι τη σύσταση του μόνιμου φορέα, όποτε αυτή γίνει. Όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αιτήσεις για την κάλυψη των 589 δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να μπουν στους 1.400 εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν. Η νέα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στη Διαύγεια την Δευτέρα 5 Αυγούστου, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Η απόφαση αυτή περιπλέκει τα πράγματα, καθώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργούσε με 589 άτομα και στη συνέχεια θα γίνονταν οι υπόλοιπες προσλήψεις, μόλις συστηνόταν ο μόνιμος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

 Zappit.gr