Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Διαθεσιμότητα: Οι λίστες των 9.820 υπαλλήλων των υπουργείων

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι λίστες των υπουργείων με τους 9.820 εργαζόμενους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και έως τα τέλη του μήνα θα  έχουν εξειδικευθεί οι θέσεις, κλάδοι ή διευθύνσεις που καταργούνται ανά υπουργείο.
Το αργότερο από τις 23 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες θα οδηγηθούν για 8 μηνες στην διαθεσιμότητα και μόλις οι 1609 θα γλιτωσουν, ενώ από τους υπόλοιπους (8211) οι μίσοι θα μείνουν χωρίς δουλεια.
Από το υπουργείο Εσωτερικών μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 3.000 άτομα (δημοτικοί αστυνομικοί), ενώ από το Υγείας 1.500 εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό).
Παράλληλα, συμφωνα με δημοσιευματα στον Τυπο έτοιμο είναι το σχέδιο για την μετακίνηση 1.618 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε μονάδες υγείας και νοσοκομεία, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις.
Οι εργαζόμενοι αυτοί μετακινούνται από το Σπηλιοπούλειο (76), Αγία Βαρβάρα (230), Νοσοκομείο Πατησίων (199), Νοσοκομείο Πολυκλινική (331), Φλέμινγκ (300), Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης (235), υπουργείο Υγείας (10), γιατροί πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ (214) και Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος (23).
Οι «διαθέσιμοι» από τα υπόλοιπα υπουργεία έχουν ως εξής:
·         Υπουργείο Παιδείας: 1.500 (μόνιμο διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ-ΤΕΙ)
·         Αμυνας: 500 (πολιτικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) (υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής)
·         Δημόσιας Τάξης: 500 (αδιευκρίνιστης προέλευσης) (Δεν έχει παραδοθεί σχέδιο. Πληροφορίες μιλούν για 500 άτομα από το πολιτικό προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.)
·         Εργασίας: 600 (250 από ΟΑΕΔ, 200 από ΙΚΑ, 70 από ΟΑΕΕ, 30 από ΕΤΑΑ, 30 από ΟΓΑ και 20 από κεντρικές υπηρεσίες)
·         Οικονομικών: 400 (προσωπικό δευτεροβάθμιας-υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Πολιτισμού-Αθλητισμού: 500 (250 από διευθύνσεις Πολιτισμού, 100 από Αθλητισμού, αδιευκρίνιστο το υπόλοιπο) (υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων)
·         Υποδομών: 750 (μηχανικοί, διοικητικοί και άλλο προσωπικό έκτακτων αναγκών θα μετακινηθεί σε περιφέρειες) (450 εργαζόμενοι στη ΓΓΔΕ που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ από διάφορες ειδικότητες)
·         Αγροτικής Ανάπτυξης: 130 (ΔΕ-ΥΕ από όλες τις ειδικότητες) (διοικητικοί υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου)
·         Ναυτιλίας: 50 (23 ΥΕ και 25 από ΣΧΟΠ ΓΓ Αιγαίου, διοικητικοί και λιμενικοί υπάλληλοι)
·         Τουρισμού: 100 (εργαζόμενοι ΕΟΤ) (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Περιβάλλοντος: 100 (κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων) (υπάλληλοι καθαρισμού και φύλαξης)
·         Μακεδονίας-Θράκης: 20 (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Δικαιοσύνης: 50 (Διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις και είναι δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Ανάπτυξης: 100 (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Εξωτερικών: 20 ( υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
Υπενθυμίζεται ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α” θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα.