Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μεσίστιες οι σημαίες στην Συγγρού: H Άννα Διαμαντοπούλου δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ


Συγκλονισμένο το πανελλήνιο, άκουσε τις δηλώσεις της… υπουργού της φωτοτυπίας να δηλώνει ότι αυτή δεν έχει καμιά δουλειά στη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου που θα μείνει στην ιστορία για τη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έκανε όταν ήταν υπουργός, τότε που τα παιδιά διάβαζαν με φωτοτυπίες και παλιά βιβλία. Κι όμως, η κ. Διαμαντοπούλου που απέβαλε από το πολιτικό σύστημα ο ίδιος ο ελληνικός λαός, κάνει τώρα και δηλώσεις με ύφος. «Δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω καμία σχέση με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά»

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει κόμμα, μολονότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. «Έχω κάνει σαφές ότι δεν θα κάνω κόμμα και όσα ειπώθηκαν είναι πραγματικά ανοησίες, διότι πιστεύω ότι δεν μπορεί καθένας να κάνει κόμμα και να γίνει μια πανσπερμία, να τεμαχιστούν οι δυνάμεις και έτσι να μην οδηγήσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό όμως που θα κάνω είναι να συνεισφέρω με όποιες δυνάμεις μπορώ και κυρίως στην πρόταση – γιατί αυτό θέλουμε – για την Κεντροαριστερά. Είναι πολύ σημαντικό να ανασυντεθεί, διότι η γεωγραφία του πολιτικού μας συστήματος τον χρειάζεται και επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον κομμουνιστογενή ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται αυτός ο χώρος για να πει κάτι. Όχι για να είναι ένωση προσώπων και να καλύπτει φιλοδοξίες. Να παλέψει και με τους ανθρώπους που έχει να έχει μια συγκεκριμένη πορεία. Κινητικότητα υπάρχει και είναι μεγάλη, αλλά έτσι όπως γίνεται, εξαντλείται στη συνεργασία προσώπων και κομμάτων» τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης η Αννα Διαμαντοπούλου άφησε σαφείς αιχμές για το πώς παρουσιάζονται οι επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας από την κυβέρνηση. «Η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τον τρόπο που παρουσιάζει η κυβέρνηση και μετά την εμπειρία της διαχείρισης κρίσης και πολλών χρόνων πολιτικής (εμπειρίας) μετά τη Μεταπολίτευση, το να μη λέμε την αλήθεια και να μην παρουσιάζουμε τα πράγματα όπως είναι, είναι κάτι που το έχει πληρώσει το πολιτικό σύστημα» προειδοποίησε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Μετά την άνοιξη και το success story, καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη να υπάρξουν θετικές ειδήσεις, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα. Ότι πιστεύει ο κόσμος πως κάτι γίνεται και μετά ο κόσμος αισθάνεται ότι πηγαίνει στα Τάρταρα».
Λοιπόν, η πρώην υπουργός δεν θα…κάνει τη χάρη στον Σαμαρά να συνεργαστεί μαζί του. Γι’ αυτό και στο Μαξίμου και τη Συγγρού έχουν μεσίστιες τις σημαίες.

 antinews.gr