Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «Η Σπάρτη αξίζει έργα αντάξια του ονόματός της»

 
«Η Λακωνία είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο»

Τη δυνατότητα κυκλοφοριακής σύνδεσης της πόλης της Σπάρτης με τη φυσική της απορροή, την παράκαμψη Σκούρα – Πυρί, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη νέα είσοδο της, η οποία έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις υπακούουν στις ανάγκες του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Σπάρτης, για το οποίο δεν έχει γίνει καμία ένσταση όλα αυτά τα χρόνια, και ότι η οδός Λυκούργου αποτελούσε από τους αρχαίους χρόνους την πρόσβαση από την Αρκαδία και τον Πάρνωνα.
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης ζήτησε να γίνει δεκτή η μελέτη και έθεσε ως επιπλέον όρους την εξέταση κατά την ολοκλήρωση της μελέτης την πιθανότητα απομείωσης του δυτικού επιχώματος και την επέκταση της γέφυρας, για τη βελτίωση της ευελιξίας και την αξιοποίηση του χώρου, και να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπλασης της περιοχής με σεβασμό στην ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής.
Με την προσέγγιση του έργου αυτού, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αποχαρακτηρίζονται και οι παρακείμενες ιδιοκτησίες από δασικές και αποκτούν υπεραξία, λόγω και της προνομιακής νέας θέσης τους.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο αυτό, σε περίπτωση οποιασδήποτε τυχόν εμπλοκής του δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη της παράκαμψης Σκούρα – Πυρί με την οποία θα συνδεθεί.
«Η Λακωνία αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο εργοτάξιο και για την πόλη της Σπάρτης η προσπάθειά μας είναι να καταστεί μια σύγχρονη πόλη αντάξια του ονόματός της» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.