Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οφειλόμενη ανταπάντηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Οι δημοσιοποιούμενες πολιτικές αντιθέσεις έχουν εκτός της αναμενόμενης περιχαράκωσης  και πολλά θετικά στοιχεία. Αναδεικνύουν στόχους, υστερήσεις, συμπεριφορές, ελλείψεις, κινδύνους και το κυριότερο ικανότητα ή μη διαχείρισης  σημαντικών ζητημάτων.

Η κρίση όξυνε την αντίληψη των πολιτών, που μπορεί μεν να έχουν κουραστεί από τη μακροχρόνια ύφεση και  τη σκληρή λιτότητα, αντιλαμβάνονται όμως περίτρανα πως επιβάλλεται να αλλάξουμε και αυτό απαιτεί θυσίες. Απαιτεί να κάνουμε στην άκρη  νοοτροπίες και συμπεριφορές  που όλοι καταδικάζουν και να νοικοκυρέψουμε επιτέλους την πατρίδα μας.

Έτσι παρά το πυρ ομαδόν κατά της Κυβερνητικής πολιτικής πολλών δήθεν «πατριωτών» και δήθεν «προοδευτικών», δημοσκοπικά ευρήματα, αναδεικνύουν την καθήλωση  κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλπιστα και απροετοίμαστα «φλερτάρει» με την εξουσία. Αναδεικνύουν επίσης τη βούληση  των Ελλήνων, να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ  και να μην  μπει η πατρίδα μας σε περιπέτειες.

Η πολυγλωσσία όμως της λαϊκίζουσας Αριστεράς, η εμφανής ανετοιμότητα και η νοοτροπία του πολιτικού της προσωπικού, είναι οι αιτίες που οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται την τύχη τους σε ευκαιριακούς πατριώτες και στη νέα κακέκτυπη έκδοση του παλιού ΠαΣοΚ .

Το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένο στο λαϊκισμό των πολλών τάσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του , αμήχανα και ερασιτεχνικά λέει ναι σε όλους και σε όλα! Με  εικασίες δηλητηριάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων , δίνει την εικόνα αποτυχίας και ανάγκης σκληρότερων μέτρων.

Αγνοούν όμως, πως πέραν της διαχείρισης  της καθημερινότητας, οι πολιτικοί ταγοί επιβάλλεται να λειτουργούν εκτός από λογιστικά και πολιτικά . Αγνοούν πως στις δημοκρατίες οι λύσεις στα προβλήματα έχουν κυρίαρχα πολιτικό περιεχόμενο  διότι υπάρχουν σχεδιασμοί , συμμαχίες, επενδυτικές πρωτοβουλίες  κλπ   Μόνο οι απλοί διαχειριστές ,εγκλωβίζονται σε λογικές αποτυχίας .

Έτσι διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , θέσεις για την παιδεία , για την υπαρκτή κρίση  και τον πολιτισμό. Μάθαμε πως ο αγώνας για την παιδεία, που πρέπει να ξεφύγει από την παθογένεια της παραπαιδείας και να δώσει με την αξιολόγηση της εκπαίδευσης ανάσα στις Ελληνικές οικογένειες, είναι αποκλειστική υποχρέωση και δικαίωμα  των μονίμως διαμαρτυρομένων –προ κρίσης και μετά κρίσης-

Διαβάσαμε πως  τα γεγονότα στις Σκουριές , στην Κερατέα και όπου υπάρχει αναταραχή , αξιόποινες πράξεις και απείθεια στους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας είναι   τρόπος «αγώνα» για το ΣΥΡΙΖΑ. Αγώνας που τους εμπνέει και τους οδηγεί  και αντιληφθήκαμε, πως οι νόμοι της Πολιτείας, πλειστάκις  είναι απλά «κουρελόχαρτα» για τους «φλογερούς» πατριώτες , ενώ  ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Επειδή εκτός της αναταραχής, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και των διχαστικών λόγων υπάρχει  και ο δρόμος της ανάπτυξης , της εργασίας, των ίσων ευκαιριών και της προόδου , οι Έλληνες είναι σίγουρο ότι δεν θα ρισκάρουν τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα για να στηρίξουν επικίνδυνους πολιτικούς ερασιτεχνισμούς.

Επειδή η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ  ως φαίνεται, «εμπνέεται»  από τη Γερμανική κουλτούρα και τον Μπρεχτ, θα απαντήσω με την Ελληνική μοναδικότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου Αριστοτέλη «ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιάς τυγχάνον πολιτείας» Δηλ. αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος!

  elzoni.gr