Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βενιζέλος: Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις

Evangelos-Venizelos
Την ανάγκη να αναδειχθεί ο θεσμός της «κινητικότητας» των Δημοσίων Υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τόσο να αποσυνδεθεί ο θεσμός της κινητικότητας από τις απολύσεις, όσο και να φανεί σαφέστερα ο στόχος του που είναι η μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς- υπηρεσίες του Δημοσίου, για την κάλυψη κενών σε άλλους-και ιδιαίτερα κρίσιμους- τομείς.

Τόνισε επίσης:
Þ     Ότι πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο η συνολική αξιολόγηση των δομών και προσώπων στον δημόσιο τομέα, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον οριζόντιου χαρακτήρα παρεμβάσεις.
Þ     Την ανάγκη καταγραφής των «κενών» στους φορείς- υπηρεσίες του Δημοσίου (κατά ειδικότητα), ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν για την κάλυψή τους υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και οι οποίοι θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τις διαδικασίες  που ανακοίνωσε το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Þ     Οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα πρέπει να υλοποιηθούν με αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό, ώστε να στεφθούν από επιτυχία.

υτερογραφα