Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

 Όλγα: “Όχι” σε καμπάνιες εκατομμυρίων

Olga-Kefalogianni
Μια χώρα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επικοινωνιακή προβολή, καθώς αποτελεί από μόνη της brand name, είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεται πολύ περισσότερο… υπερβολές στις διαφημιστικές καμπάνιες.
Η Ελλάδα της κρίσης που κοιτάζει με νόημα τον τομέα του τουρισμού, αναμένοντας έσοδα αλλά και “καλή φήμη”, που θα επιτρέψουν στη χώρα να αναπνεύσει, ίσως και να ανακάμψει ως ένα σημείο, είναι μια χώρα που προσπαθεί να νοικοκυρευτεί, ως στοιχειώδης παραδοχή των λαθών του παρελθόντος, που την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, αρμόδια Υπουργός Τουρισμού, παραχωρεί συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, και στέκεται σε αυτήν ακριβώς τη διάσταση του νοικοκυρέματος, με έμφαση στην εκλογίκευση της διαφημιστικής καμπάνιας για την προβολή του ελληνικού τουρισμού.
Η Υπουργός Τουρισμού λέει ένα εύηχο “όχι” σε καμπάνιες εκατομμυρίων, τις οποίες χαρακτηρίζει εκ των προτέρων άσκοπες, και σημειώνει με έμφαση ότι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι η στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, και η μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης του κλάδου.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε μιλήσει πρόσφατα για την ανάγκη να κεφαλαιοποιηθούν τα φετινά κέρδη από τον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στη στρατηγική στόχευση να καταφέρει η Ελλάδα να εδραιωθεί ως τουριστική προτίμηση για τους ξένους επισκέπτες, και στα χρόνια που έρχονται.