Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Επεισόδια πριν και μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι – Εννέα προσαγωγές

peristeri
(photo: Eurokinissi)
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν, αλλά και μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ελέγχου των εισιτηρίων σε τρόλεϊ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία κάποιοι νεαροί επιτέθηκαν σε λεωφορείο στην Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας πέτρες σπάζοντας το παρμπρίζ, ενώ έγραψαν στο μπροστινό μέρος με κόκκινο χρώμα τη λέξη δολοφόνοι.
Αρκετά ήταν και τα συνθήματα που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της πορείας, όπως «Εκδίκηση ζητάει η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών» και «Καμία ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό».
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.
Η κηδεία άρχισε στις 17.00 και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι απαρηγόρητοι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 και την ώρα που έβγαινε το φέρετρο ο κόσμος άρχισε να φωνάζει "αθάνατος" και "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει". Παρών στην κηδεία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Επίσης μέσα στο νεκροταφείο επιτέθηκαν κάποιοι σε βαν τηλεοπτικού συνεργείου, το οποίο και αποχώρησε για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ένταση επικράτησε και αμέσως μετά την κηδεία, μέτρα από το σημείο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.
Ομάδες νεαρών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα, με την αστυνομία να απαντά, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και προχωρώντας σε προσαγωγές και μία σύλληψη.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε εννέα προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Πλέον, όμως, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

ysterografa.gr