Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ο οδηγός για την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

kiriakos1000
Διευκρινιστική εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τα βήματα, για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι:
1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.
2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
3. Απόφαση υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.
4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.
5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.
6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης- μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε τόσο για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσο και για την επανατοποθέτησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, τον Ιούλιο, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι. Ακολουθεί η ένταξη των υπόλοιπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται απ’ όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.
Αναλυτικά η εγκύκλιος