Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στο Δερβένι Θεατρική Ομάδα «Μικρός Νότος» - Διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού»

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου   | Σάββατο 20 Ιουλίου  Ώρα 21.00
Η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Νότος» θα παρουσιάσει τη διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού» με ζωντανή μουσική και κουκλοθέατρο.
Είσοδος 5€
Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:

«Η Μυλωνού» έχει σχεδιαστεί με τα πιο αγνά υλικά: τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια («Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο),  ζωντανή μουσική με πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα και κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης και διαδραστικό μέρος που καλεί τα παιδιά να κάνουν τις ιδέες και την εφευρετικότητά τους, θεατρική πράξη.
Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά, με τη βοήθεια των ηθοποιών, παίζουν με τον δικό τους τρόπο ένα παραμύθι, δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες στο κουκλοθέατρο, πειραματίζονται με τις παράξενες κατασκευές κούκλας και παίρνουν ιδέες για να φτιάξουν τα δικά τους θεατρικά αντικείμενα στο σπίτι.
Οι συντελεστές
Το διαδραστικό μέρος έχουν επιμεληθεί η Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ, και η Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγος, ειδικευμένη στο Drama in Education.
Η σύλληψη της ιδέας, η θεατρική διασκευή & η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Ράτζου.
Συνεργάτης σκηνοθέτης, υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια είναι ο Πέτρος Δαμουλής.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Αγγελάκης, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση & Στέφανος Παπατρέχας. Ζωντανή μουσική: η ομάδα «Μικρός Νότος».