Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Α. Γεωργιάδης: "Δεν τους φοβάμαι... Θα πηγαίνω όποτε θέλω στο Αττικό Νοσοκομείο”

Adonis-Georgiadis
Στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM” μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε το πρωί στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου είχε μεταβεί για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στους χώρους λειτουργίας της μονάδας του ΕΣΥ.
“Μια φασιστική μειοψηφία δεν πρόκειται να με κάνει να υποχωρήσω από το να κάνω το καθήκον μου.
Ήταν έκφραση βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με διάφορους περιφερόμενους είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό και για τον λόγο αυτό η Αστυνομία μου πρότεινε να πάω στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου από άλλη διαδρομή.
Επέλεξα ωστόσο να κατέβω από το αυτοκίνητο και να μιλήσω με τους συγκεντρωμένους. Μόλις κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο πετάξανε έναν καφέ παρόλα αυτά συνεχίσαμε πολύ ήρεμα και μιλήσαμε με τους εργαζόμενους. Φωνάζανε κάτι συνθήματα. Λιγο αργότερα, που προσπάθησα να προχωρήσω, με έσπρωξαν και με χτύπησαν.
Κάποιοι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία του νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο το οποίο είναι υπό την εποπτεία του, αλλά και να ασκούν βία πάνω στον υπουργό.
Δεν τους φοβάμαι. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας.
Δεν κρατώ κακία. Και αύριο να θέλει ο σύλλογος να έρθει στο γραφείο μου να μου πουν τα προβλήματά τους, ξεχνώ και τη μπουνιά και τον καφέ”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο σημερινό περιστατικό, είπε αρχικά ότι έμεινε έκπληκτος όταν του ζητήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπει από άλλη είσοδο, καθώς προηγουμένως που είχε επισκεφτεί το Γενικό Κρατικό Νίκαιας δέχτηκε θερμή υποδοχή από τους εργαζομένους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν φοβάται και θα επισκέπτεται τόσο το Αττικό Νοσοκομείο, όσο και άλλα δημόσια, όποτε θέλει.  

Όπως είπε αρχικά: "Έχω πει ότι θέλω να βλέπω επί τόπου τι γίνεται και να δω ρεαλιστικά ποια προβλήματα μπορώ να λύσω. στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είχα πολύ θερμή υποδοχή, αλλά όταν έφτασα στο Αττικό Νοσοκομείο η αστυνομία μού είπε να πάω από άλλη οδό για να μην με δουν".

Και συνέχισε, αναφερόμενος στο επεισόδιο: "Ζήτησα και από την προσωπική μου ασφάλεια και από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να είναι μακριά από εμένα, γιατί ήθελα να μιλησω με τον κόσμο. Τους είπα να παρέμβουν μόνο αν ασκηθεί βία εναντίον μου. Αυτό το είπα παρόλο που μας πέταξαν ένα καφέ, μόλις βγήκαμε από το αυτοκίνητο με τον κ. Σκανδαλάκη. Αφού μιλήσαμε με τον κόσμο, πάω να προχωρήσω για να πάμε στο αμφιθέατρο. Έκαναν κλοιό για να με εμποδίσουν και η αστυνομία επενέβη όταν είδε ότι άρχισαν να πέφτουν πάνω μου και ακολούθησε βιαιοπραγία...".

Στα επεισόδια που έγιναν σήμερα στο Αττικό Νοσοκομείο, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρεται, με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου.
«Η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου είχε σήμερα μία εκτεταμένη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, όπου του παρουσιάσαμε το έργο αλλά και τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Διαπιστώσαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν γνώστης των προβλημάτων του νοσοκομείου, αφού είχε ενημερωθεί προηγουμένως με υπομνήματα του νοσοκομείου. Υποσχέθηκε ότι πρόκειται να συνδράμει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, καθηγητή χειρουργικής, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στην επίλυση των προβλημάτων, κυρίως σε επίπεδο προσωπικού και περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Δυστυχώς έγιναν επεισόδια εκτός του αμφιθεάτρου και εκτός του νοσοκομείου. Πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται και που πλήττουν τους θεσμούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον υπουργό Υγείας είναι καταδικαστέες. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν ούτε τη διοίκηση ούτε και την πλειονότητα των εργαζομένων που καθημερινά εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες για να λειτουργεί αυτό το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το ζητούμενο ήταν να συζητηθούν με τη διοίκηση, με όλα τα θεσμικά όργανα και με τους εργαζομένους τα προβλήματα του νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου, καθηγητής Ηλίας Ε. Λαμπίρης.