Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η αθώωση του Ζίμερμαν και οι συστάσεις Ομπάμα για ψυχραιμία!

zimerman
Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Τζορτζ Ζίμερμαν έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις στις ΗΠΑ και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε δεκάδες πόλεις.
Ο Ζίμερμαν, εθελοντής φρουρός, σκότωσε  τον 17χρονο αφροαμερικανό Τρέιβορ Μάρτιν, σε ώρα περιφρούσησης, αλλά αθωώθηκε, καθώς πολλοί μάρτυρες (έξι ανώνυμες γυναίκες, οι πέντε λευκές), ανέφεραν πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης άρχισαν οι διαδηλώσεις στη Φλόριντα, την Ατλάντα και στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Μεγάλη ήταν η διαδήλωση και στη Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με δημόσια τοποθέτησή του, ζήτησε ψυχραιμία από τους διαδηλωτές και να μην υπάρξουν νέα επεισόδια.
“Είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και οι ένορκοι αποφάνθηκαν. Ζητώ τώρα από τον κάθε Αμερικανό να σεβαστεί την έκκληση για ψύχραιμη σκέψη από δύο γονείς που έχασαν τον νεαρό γιο τους”, είπε ο Ομπάμα.
“Ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν ήταν μια τραγωδία. Οχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική”, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος λίγο μετά τη δολοφονία του Μάρτιν τον περασμένο χρόνο είχε πει ότι αν ο ίδιος είχε γιο “θα έμοιαζε στον Τρέιβον”.
Ο πρόεδρος αναγνώρισε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση “προκάλεσε έντονα πάθη”, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία μετά την ετυμηγορία.
“Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν”, τόνισε.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει προκειμένου να αποφανθεί αν αυτά είναι επαρκή ώστε να στηρίξει μία νέα παραπομπή του Τζορτζ Ζίμερμαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου Τρέιβον Μάρτιν. Επιπλέον, θα εξετάσει αν αυτό είναι εφικτό μετά την αθώωση του Ζίμερμαν από δικαστήριο της Φλόριντα.

ysterografa.gr