Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: άμεση κατάργηση του κανονισμού για την υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή ή τη θέσπιση ανώτατου ποσού στις αμοιβές των προπονητών

Αστέρας Δερβενίου - Dervéni, GreeceΗ διοίκηση του Αστέρα Δερβενιου θα ήθελε να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό του Δερβενίου αλλά και γενικότερα της Κορινθίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο αυτό το καιρό.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως είναι γνωστό, έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της κοινωνίας και ιδιαίτερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τα έσοδα των συλλόγων έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, μιας και έχουν σταματήσει παντός είδους επιχορηγήσεις από την πολιτεία.
Όπως είναι γνωστό, στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, κατόχου διπλώματος εγκεκριμένου από την UEFA. Τους τελευταίους μήνες έχουμε έλθει σε επαφή με πολλούς τέτοιους προπονητές, προκειμένου να αναλάβουν την ομάδα μας. Αδυνατούμε να καταλάβουμε, πως κάποιοι από αυτούς ζητούν υπέρογκα ποσά ως μισθό, την ώρα μάλιστα που έχουν και άλλη μόνιμη εργασία. Το καρτέλ που έχει στηθεί σχετικά με τις αμοιβές των προπονητών, πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους.
Θεωρούμε ότι είμαστε ένας σοβαρός σύλλογος, που δεν σταματάει από το Νοέμβρη να τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει το καλοκαίρι. Σε μια χρονιά μάλιστα, που η μοναδική επιχορήγηση του Συλλόγου μας, αυτή από το Δήμο, ίσα ίσα που αρκεί για τις μετακινήσεις στους εκτός έδρας αγώνες, η διαρκής επιδίωξή μας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.
Ζητούμε από την επανεκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, την άμεση κατάργηση του κανονισμού για την υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή ή τη θέσπιση ανώτατου ποσού στις αμοιβές των προπονητών σε περίπτωση που ο προαναφερθείς κανονισμός δε δύναται να καταργηθεί.
Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι λίγοι αξιόλογοι προπονητές που έχουν συναίσθηση του τόπου και του χρόνου.