Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πέτρος Τατούλης, «Όσο η χώρα παίρνει αποφάσεις κάτω από πίεση η κρίση δεν αντιμετωπίζεται, αλλά βαθαίνει»

«Όσο η χώρα παίρνει αποφάσεις κάτω από πίεση χωρίς σχεδιασμό και στόχευση η κρίση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί, αλλά αντίθετα θα βαθαίνει» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας την έντονη αγωνία του για τις εξελίξεις που προμηνύονται στο χώρο της παιδείας, της περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης , κατά τη συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών για τη μεταφορά των μαθητών του σχολικού έτους 2013-2014.
«Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και εμείς πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να λειτουργήσουμε στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον, υπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπάθεια της χώρας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα όπως η μεταφορά των μαθητών, με προεκτάσεις τόσο κοινωνικές όσο και οικονομικές».
Με την προσπάθειά μας τη διετία αυτή, συνέχισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, έχουμε επιτύχει σημαντική μείωση του κόστους, πλέον της υποχρέωσής μας, όταν για παράδειγμα τα έτη 2007 και 2008 υπήρξε απαράδεκτη διασπάθιση χρημάτων ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ.
«Υποχρέωσή μας είναι να προετοιμαστούμε κατά το δυνατόν συντομότερα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, ακόμα και στην περίπτωση που αυτή δεν θα εφαρμοστεί» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και εξέφρασε το φόβο ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται προμηνύουν ότι το επόμενο βήμα θα σημάνει και την κατάργηση της σχολικής μεταφοράς.
Ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για τα ζητήματα παιδείας κ. Ανδρέας Πουλάς αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη να θέσει εξαρχής σε ετοιμότητα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την γρηγορότερη δυνατή προετοιμασία σύμφωνα με τις επιταγές της πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης και τόνισε ότι παρά τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 55 εκατομμύρια ευρώ, «εμείς πρέπει να τα καταφέρουμε».
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες, Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
Ο κ. Μισθός από την πλευρά του τόνισε ότι μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η προετοιμασία για τη μεταφορά των μαθητών βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας.