Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αναστολή της απεργίας προτείνει η ΟΛΜΕ

olme
Πρόταση για αναστολή των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών εισηγήθηκε το δ.σ. της ΟΛΜΕ στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ), στη μαραθώνια σύσκεψη της Τετάρτης, και η οριστική απόφαση θα ληφθεί σήμερα.
Οι καθηγητές, άλλωστε βρίσκονται με δεμένα τα χέρια, καθώς λόγω της επιστράτευσης, ακόμη κι αν ψηφίσουν υπέρ της απεργίας δεν είναι δυνατό να την εφαρμόσουν.
Μόλις τέθηκε το ερώτημα για το αν πρέπει να στηριχθεί η απεργία ή όχι, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί Πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις παρά να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Έτσι, 57 ψήφισαν λευκό, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία και 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Επί όλων αυτών των θεμάτων οι καθηγητές συνέχιζαν να συζητούν ως τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως φαίνεται , κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα επανεξετάσει την κατάσταση. Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα επιμείνει στην αρχική πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαίου.
Να σημειωθεί , τέλος, ότι στην αίθουσα που συνεδρίαζαν οι καθηγητές μπήκαν ομάδες φοιτητές φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της επιστράτευσης, ενώ άλλες ομάδες φοιτητών είχαν συγκεντρωθεί αργά το βράδυ για λίγη ώρα και έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι καθηγητές.
Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επανέλαβε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους.
Αναφερόμενος στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, έκανε λόγο για επιβεβλημένη απόφαση, προκειμένου να διαφυλαχθεί η προσπάθεια των νέων που διαγωνίζονται στη πιο δύσκολη εξέταση της ζωής τους.

ysterografa.gr