Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ​Σ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙ​ΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ​, ΣΑΒΒΑΤΟ 18/5/2013 8 μ.μ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα υλοποιεί για δεύτερη χρονιά την καινοτόμα εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα δύο σχολικά έτη εφαρμογής της δράσης, υπέβαλαν φάκελο συμμετοχής 956 εκπαιδευτικοί, από τους οποίους επιλέχθηκαν και επιμορφώθηκαν 180, σε θέματα σχετικά με την ιστορία, τους θεσμούς, την ταυτότητα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η δράση στοχεύει στην ενασχόληση των μαθητών με πληθώρα επίκαιρων θεμάτων όπως το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις, με την εφαρμογή καινοτόμων και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιμορφωθεί.Σύμφωνα με στοιχεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα,συμμετείχαν 7.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα την καλύτερη ενημέρωσή τους για διάφορες πλευρές των ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας και τελικά τη διαμόρφωση ενεργών Ευρωπαίων πολιτών.
Στην εκδήλωση που διοργανώνει το EUROPE DIRECT Ναυπλίου σε συνεργασία με
την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Δήμο Ναυπλιέων,
στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013ώρα 8 μ.μ.,
οι εκπαιδευτικοί του νομού Αργολίδας που συμμετέχουν στη δράση Teachers4Europe θα καταθέσουν την εμπειρία τους μέσα από σύντομες παρουσιάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.teachers4europe.gr

Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
Παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου, 21100 Ναύπλιο,
Ενσωματωμένη εικόνα 1 ' 2752 362141 7 27520 25048 : europedirect@argolida.gr
Ώρες λειτουργίας του Κέντρου για το κοινό: Δευτέρα έως Παρασκευή 09.30-13.30
Χρειάζεστε πληροφορίες για την Ε.Ε.; καλέστε δωρεάν στο 00800 67891011από οπουδήποτε στην ΕΕ (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-19.30) . Για τα δικαιώματα σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. και πρακτικές συμβουλές, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο ‘Η Ευρώπη Σουhttp://europa.eu/youreurope/citizens/index_el.htm