Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Απολύσεις-επιστολή: Τι ζητάει το Μαξίμου από τους υπουργούς

Πανομοιότυπη με την επιστολή που έχει αποστείλει προ μηνός στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είναι η επιστολή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για την καταγραφή των εποπτευόμενων φορέων των υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην επιστολή του υπουργού Επικρατείας που στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όπως και στην προ μηνός του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητείται από τους υπουργούς να στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας που επιστρέφει ο πρωθυπουργός από την Κίνα:
1) Πλήρη λίστα με τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου τους
2) Τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε φορέα
3) Το κόστος λειτουργίας κάθε φορέα
Παράλληλα στην ίδια επιστολή ζητείται από τους υπουργούς να στείλουν τις προτάσεις τους για το ποιοι εποπτευόμενοι οργανισμοί πρέπει να καταργηθούν και ποιοι πρέπει να συγχωνευθούν.
Να σημειωθεί ότι προ δυόμιση εβδομάδων ο Α. Μανιτάκης με εγκύκλιό του ζητούσε από τους υπουργούς την επικαιροποίηση του «Μητρώου» δημοσίων υπηρεσιών και εποπτευόμενων φορέων, ενόψει των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του δημοσίου. «Παρακαλούμε το κάθε υπουργείο να ελέγξει τις εγγραφές που αυτό περιλαμβάνει σχετικά με τις υπηρεσίες και τους φορείς που εποπτεύει προκειμένου να διαπιστώσει την ορθότητά τους, ειδικά δε ως προς τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς θα πρέπει να επανελεγχθεί το κατά πόσο υπάγονται ή όχι στο δημόσιο τομέα του άρθρου 51, παρ. 1 του ν. 1892/1990», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.