Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κουβέλης: Στις αρχές Ιουλίου ο ανασχηματι​σμός - Ο ΣΥΡΙΖΑ λεηλατεί την κοινωνική αγωνία

Fotis-Kouvelis-Alexis-Tsipras
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πολώντας περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις των κομμάτων της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, εξαπολύει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Ημερησία του Σαββάτου”.
Ο κ. Κουβέλης προβλέπει στην ίδια συνέντευξη ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, χαρακτηρίζει πολύ καλές και ειλικρινείς τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό καθώς και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ παρουσιάζει το όραμα του κόμματός του, για ένα κράτος μικρότερο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, εξηγώντας τη σταθερή υποστήριξη της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει σήμερα σε δυο βάρκες. Αυτό έχει σχέση με τη διαφορετικότητα των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Υπάρχουν υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή.
Υπάρχουν απόψεις που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά με καταγγελία, με αμφισβήτηση, με αναδιαπραγμάτευση, με αναστολή του Μνημονίου. Και το λέω αυτό για να περιγράψω το εκκρεμές των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έως τώρα δεν έχει καταθέσει με σαφήνεια το σχέδιό του για τη χώρα. Ποιό είναι το εναλλακτικό σχέδιο που καταθέτει; Δεν έχει σχέδιο. Περιορίζεται να πετροβολάει την πολιτική που ασκείται, περιορίζεται να δημαγωγεί και να θέλει να λεηλατεί την υπαρκτή αγωνία, και την υπαρκτή δικαιολογημένη δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινωνίας”, σημειώνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στην “Ημερησία του Σαββάτου” ο Φώτης Κουβέλης.

ysterografa.gr