Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 22:00 - Θρύλε, η κούπα στα χέρια σου...

Οι Γιώργος Πρίντεζης, Στράτος Περπέρογλου και Βασίλης Σπανούλης θέλουν να τελειώσουν την δουλειά στο Λονδίνο και να κάνουν το repeat 

Ο Ολυμπιακός απέχει 40 λεπτά από το repeat στην Ευρωλίγκα! Στις 22:00 (ΕΤ1, NS1, Sentra 103,3) οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν τη Ρεάλ στον μεγάλο τελικό του Λονδίνου!
Ενα παιχνίδι μακριά από το όνειρο βρίσκεται ο Ολυμπιακός που απόψε θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή κούπα και να γράψει ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (στις 10) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκα και αν στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης, θα γίνουν η τρίτη ομάδα μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι που θα έχουν κατακτήσει back to back ευρωπαϊκό τίτλο.
Ενα παιχνίδι μακριά από το repeat ο Ολυμπιακός που έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση. Επειτα από 30 ολόκληρα παιχνίδια που έδωσαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη φετινή χρονιά, τους μένει απλώς ένα 40λεπτο για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα και να κόψουν πρώτοι το νήμα του φετινού μαραθωνίου της Ευρωλίγκα. Η εξωπραγματική εμφάνιση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ήδη ξεχαστεί από τους παίκτες του Ολυμπιακού και άπαντες κοιτούν μπροστά. Θα ήταν λάθος να μείνουν εκεί και να αρκεστούν στα εγκωμιαστικά σχόλια που ακούγονται από κάθε πλευρά, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες θα έχαναν την ουσία.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αστειεύεται, θεωρητικά είναι το φαβορί για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τη χρίσουν ξανά «βασίλισσα». Ο Ολυμπιακός έχει ήδη πετάξει εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί για την Ευρωλίγκα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και έχει στόχο να επαναλάβει την έκπληξη του ημιτελικού, βγάζοντας για μία ακόμη φορά εκτός πορείας ένα φαβορί.
ι δώδεκα «κομάντος» του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι και παράλληλα διατηρούν τη συγκέντρωσή τους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ζουν την κάθε στιγμή του φάιναλ φορ, αλλά παράλληλα δεν παρεκκλίνουν εκατοστό από τον στόχο τους που φυσικά είναι το repeat. Ενα χρόνο παρά μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι και πάλι εδώ, έτοιμοι και αγριεμένοι για να πατήσουν και πάλι κορυφή και να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην ευρωπαϊκή μπασκετική ιστορία. Κι όπως είπε ο Γιώργος Πρίντεζης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι το ένστικτο