Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Δύο ισχυρές εκρήξεις και αρκετοι τραυματίες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης !

boston1

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βοστώνη, καθώς δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκαν λιγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου που διεξάγεται στην πόλη των ΗΠΑ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν τερματίσουν όλοι οι αθλητές, κάτι που σημαίνει πως στην περιοχή βρισκόταν σίγουρα αρκετός κόσμος.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός.  Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά .Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το από που προέρχονταν οι εκρήξεις. Πάντως, κυκλοφορούν σενάρια για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Βοστόνη επιβεβαίωσε ότι οι εκρήξεις ήταν δύο και σημειώθηκαν στη λεωφόρο Μπόιλστον, κοντά στη γραμμή τερματισμό του μαραθωνίου, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των θεατών. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό τραυματιών, ωστόσο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες που δέχονταν τις πρώτες βοήθειες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτες δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Ενας από τους δρομείς δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό του, κοίταξε προς τα πίσω και είδε μια «τεράστια έκρηξη» στο σημείο της γραμμής. Πρόσθεσε ότι αμέσως υψώθηκε καπνός 15 μέτρων και προκλήθηκε πανικός στους αθλητές και τους θεατές που άρχισαν να φωνάζουν και να τρέχουν. «Ολοι τους πανικοβλήθηκαν», είπε.
Εικόνες που μεταδίδονται από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τη σύγχυση που επικρατεί στο σημείο των εκρήξεων αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και δεκάδες περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή, ο μαραθώνιος έχει διακοπεί, ενώ έχουν σταματήσει και οι συρμοί του μετρό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα μέλη των σωστικών συνεργείων παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε αριθμό τραυματιών.

APE