Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Νέα Δημοκρατία: "...ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες της ανευθυνότητάς του, επιτέλους να σιωπήσουν".

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις νέες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Σύριζα θέλει να φορολογήσει τις καταθέσεις, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή.
Οι δικοί του άνθρωποι λένε:
Γιάννης Μηλιός: Υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον Αντ1: «Θα φορολογήσουμε τις καταθέσεις ως εισόδημα…
Θα φορολογήσουμε την περιουσία από περίπου 500.000 ευρώ και πάνω (σύνολο ακίνητης και κινητής περιουσίας, δηλαδή, συνολική αξία καταθέσεων, σπιτιών, χρεογράφων, έργων τέχνης κλπ)». Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Εμείς θα κάνουμε εθνικοποίηση των τραπεζών».
Γιάννης Τόλιος, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM: «Είναι ώρα για εθνικό νόμισμα»… «Το εθνικό νόμισμα είναι η μόνη επιλογή και ο καλύτερος δρόμος»… «Η ακύρωση του Μνημονίου συνεπάγεται αποδέσμευση από την ευρωζώνη»…
Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής»: «Ο κόσμος της Αριστεράς πιο μπροστά από τις ηγεσίες της».
Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες της ανευθυνότητάς του, επιτέλους να σιωπήσουν. Ή προτού μιλήσουν, να αναλογίζονται τις συνέπειες των δηλώσεών τους, που προκαλούν φόβο στους Έλληνες πολίτες και τραύμα στην αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας. Εκτός εάν αυτός είναι ο σκοπός τους…».