Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Πανιώνιος... φρέναρε τον Αστέρα και "σώθηκε"

 Ο Σάμαρης έβαλε... φρένο στον Αστέρα Τρίπολης! | onsports.gr
Με σκόρερ τον Ανδρέα Σάμαρη (11,' 64') ο Πανιώνιος κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του. Ο Αστέρας μείωσε με τον Ντε Μπλάσις (68'). Ο Αστέρας Τρίπολης μετρούσε 5 συνεχόμενες νίκες αλλά ο Πανιώνιος ήθελε το τρίποντο για να μην έχει άγχος στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.
 Σε ένα πλούσιο σε θέμα, σε σχέση με τα υπόλοιπα της 27ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος είχε την ουσία στο παιχνίδι του, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, οι παίκτες του οποίου είχαν περισσότερα λεπτά την μπάλα στα πόδια τους, έφτιαξαν διπλάσιες τελικές προσπάθειες από τους γηπεδούχους, αλλά στο τέλος δεν πήραν κάτι.
 Με αυτή τη νίκη, την 8η στην έδρα της, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέβηκε στους 34β και σκαρφάλωσε στην 8η θέση, παίρνοντας διαφορά οκτώ βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αρχίζουν να κοιτούν και για πιο ψηλά, καθώς απέχουν τέσσερις βαθμούς από την 5η θέση και τα πλέι οφ.
 Από την άλλη ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να πάρει, έστω, τον βαθμό της ισοπαλίας και να μείνει μόνος στην 2η θέση. 
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους που άνοιξαν το σκορ στο 11ο λεπτό όταν ο Αραβίδης άδειασε τον Σανκαρέ από τα αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Σάμαρης με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το 25' και άγγιξαν το 1-1 στο 35' με τον Ναβάρο να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννακόπουλο.Οι παίκτες του Αστέρα είχαν δοκάρι με τον Ράγιος, στο 36΄
Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος στηρίχτηκε στις αντεπιθέσεις και σε μία εξ αυτών στο 61',ο Κολοβός μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Αστέρα, έκανε το σουτ, ο Μπαντής απέκρουσε την μπάλα ασταθώς, και ο Σάμαρης που καιροφυλακτούσε, πήρε το ριμπάουντ και με δεξί πλασέ έκανε το 2-0.
Ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα, στο 66', ο Ράγιος εκτέλεσε κόρνερ κι ο Ντε Μπλάσις με κοντινό πλασέ, μείωσε σε 2-1.
Οι παίκτες του Αστέρα είχαν πολύ χρόνο για να ισοφαρίσουν μετά το 2-1, αλλά αποδείχθηκαν φλύαροι. Παίζοντας με δύο καθαρά φορ από το 60' και μετά (Καλανζτής, Περόνε), έδωσαν την ευκαιρία να κλείσει τους χώρους και να κυνηγά το τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά η Αρκαδική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη και έχει, πλέον, συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (78' Τόσκας), Σάμαρης, Κολοβός (67' Οκόγιε), Γουνδουλάκης (87' Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Μενδρινός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Κοντοές, Φορμίκα, Σανκαρέ (46' Καλαντζής), Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Αλβάρεζ (82' Κάφα), Λέντσε (60' Περόνε), Ράγιος, Ναβάρ