Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το... μαρτύριο τελείωσε με «γιούχα»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0 - 0

Το... μαρτύριο τελείωσε με «γιούχα» (pics)
Τι να σκεφτόταν άραγε ο Καντονά βλέποντας το κάκιστο θέαμα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι που έληξε με 0-0, που δεν είχε ούτε μία ευκαιρία και στο φινάλε ακούστηκαν «ουυυυυ»;
Οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος προσέφεραν φτωχό θέαμα και... ξενέρωσαν τους οπαδούς που γέμισαν το Καραϊσκάκη μετά το απογοητευτικό 0-0 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ υπό το βλέμμα του Ερίκ Καντονά που δεν θα έβλεπε την ώρα να αποχωρήσει από το κακής ποιότητας θέαμα που παρακολούθησε...
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή, προσπάθησε να επιτεθεί -εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που κατέβηκε στο Φάληρο για να μην χάσει, παρά το επιθετικογενές σχήμα του Δώνη- ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» κι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Και ο Μέγερι είπε τα δικά του «όχι» όποτε χρειάστηκε, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είδαμε ένα ντέρμπι χωρίς κλασική ευκαιρία.
Παρότι και οι δυο ομάδες είχαν γρήγορα εξτρέμ με καλή κατάρτιση που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα, δεν είδαμε πολλές φάσεις από τα «φτερά», αλλά ούτε κι από τον άξονα, που παρατηρήθηκε... συνωστισμός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι φάσεις και κυρίως του ΠΑΟΚ ήρθαν από προσπάθειες εκτός περιοχής.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο «δικέφαλος» έβγαλε... αναίμακτα το πρώτο τέταρτο, καθώς τα σουτ των Αμπντούν (5'), Βλαχοδήμου (9'), Χολέμπας (13') δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ κι εν συνεχεία προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο.
Το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στο 23' από τον Ολίσε, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 32' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Σάλπι από δεξιά, ο οποίος σέντραρε συρτά στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ο Κλάους με χλιαρό πλασέ και υπό την πίεση του Μανωλά δεν ανησύχησε τον Μέγερι.
Τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήταν στο 39΄όταν ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ κι ο Ιτάνζ, που κράτησε ανέπαφη την εστία του και στα 6 σουτ που πήγαν προς τα μέσα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε. Κάπως έτσι πήγαμε στο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μένουν χωρίς γκολ στα πρώτα 45' λεπτά.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο και είχε κάποια σουτ εκτός περιοχής τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με τον Μέγερι να απομακρύνει τον κίνδυνο.
Στο 65' ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς... τιμονιέρη, καθώς ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Δώνη από τον πάγκο του «δικέφαλου», καθώς ο Ελληνας προπονητής, νευριασμένος για μια απόφαση του ρέφερι κλώτσησε μια μπάλα.
Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό σουτ με τον Μασάντο στο 68', το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ιτάνζ.
Άλλη φάση δεν είδαμε με τον ΠΑΟΚ να φωνάζει δικαίως για μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Καμαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα κι ενώ έφευγε μόνος του. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και το Καραϊσκάκης να αποδοκιμάζει (ξανά) στο φινάλε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μασάντο (70' Φουστέρ), Παπάζογλου, Φέισα, Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Βλαχοδήμος (60' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Μανωλάς, Αμπντούν (79' Μήτρογλου)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης (73' Φωτάκης), Λίνο, Λόρενς, Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Ολίσε (77' Βούκιτς), Καμαρά (90+4' Ρομπέρ)