Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δερβενιώτικο καρναβάλι - Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013
Πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Φυσικά το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Κορινθίας αποτελεί το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής , εδώ και χρόνια , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου. Το καρναβάλι διοργανώνουν η Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου και φέτος στο Δερβένι την Κυριακή 17 Μαρτίου. σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας που μας έχουν οδηγήσει
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά, θα παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι. Συμμετέχουν 400 καρναβαλιστές.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την κεντρική πλατεία του Δερβενίου.
Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία, θα ακολουθήσει γλέντι και το κρασί θα ρέει άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές!!
Συνδημότες και επισκέπτες της Ευρωστίνης, δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι και ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί στους τρελούς ρυθμούς της Αποκριάς. Και το βράδυ της Κυριακής μετά από το καρναβάλι του Δερβενίου θ΄ ανηφορήσουμε γιά τον Άνω Αιγιαλό όπου στις 8μιση το βραδυ, στην πλατεία του χωριού, το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Και μήν ξεχνάμε την Καθαρά Δευτέρα τα κούλουμα στα Μαυρα Λιθάρια, στη Ζάχολη και στο Δερβένι.
Στις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, την αυλαία ανοίγει αύριο
η Καρναβαλική Επιτροπή Καμαρίου με το ετήσιο αποκριάτικο πάρτυ μασκέ, στις 9 το βραδυ στο κέντρο «ΡΙΚΙΑ» Μιχάλη Σταματούλη στο Καμάρι. Είσοδος 15 ευρώ με φαγητό και κλήρωση με πλούσια δώρα , ενώ την Κυριακή στις 3 το απόγευμα διοργανώνει για δέκατη ένατη χρονιά το καρναβάλι του Καμαρίου
Καρναβάλι 2013 στη Ρίζα ΚορινθίαςΤοΣάββατο στις 3,30το απόγευμα καρναβάλι στο Μελλίσι διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού, ενώ να μην ξεχάσουμε και το καρναβάλι της Ρίζας την Κυριακή που θα ξεκινήσει στις 1 το μεσημέρι..
Την Καθαρά Δευτέρα δεν λείπουν από το Δήμο και τα πατροπαράδοτα Κούλουμα από τις 11 το πρωι στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά. Πατροπαράδοτα Κούλουμα στη Μάννας Κορινθίας διοργανώνει στηνπλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, και στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Μελλισίου διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού.