Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια από σήμερα - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός, ο μεγαλύτερος μασκαράς όλων των εποχών θα τρελαθεί στις μεταμφιέσεις.
Πιο αναλυτικά:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιμένουμε το κύμα κακοκαιρίας να ειναι πιο έντονο κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από τη νύχτα ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα ιδιαίτερα στα δυτικά, δηλαδή την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαϊα, την Μεσσηνία και τη δυτική Αρκαδία, όμως από τα βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στις υπόλοιπες νοτιότερες και ανατολικότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να εχουμε παροδικές και πρόσκαιρες τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 και ενδεχομένως τα 8 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά στα δυτικά και τα βόρεια θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς, στις νότιες και δυτικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από 6 εως 18 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 20 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό το πρωί, σιγά - σιγά όμως θα συνεφιάσει και δεν αποκλείεται το απόγευμα να έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 το πολύ μέχρι 4 μποφόρ.

ΣΑΒΒΑΤΟΠεριμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ιδιαίτερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα από 300 με 400 μέτρα και πάνω. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βράδυ και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ανατολικοί - βορειονατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και νότια πελάγη καθώς και στη θάλασσα των Κυθήρων θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 14 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε αίθριο ουρανό με λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ εώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗΓενικά βελτιωμένος θα ειναι ο καιρος κυρίως στις ηπειρωτικές και νοτιότερες περιοχές αλλά στο Αιγαίο και κυρίως τις περιοχές των Σποράδων, του βόρειου Αιγαίου και των βόρειων Κυκλάδων περιμενουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές, τη νύχτα όμως στα δυτικα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα νοτιοδυτικά σε νότιους - νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και μάλιστα τις πρωϊνές ωρες θα έχουμε παγετό στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή θερμοκρασίες 3 με 4 βαθμούς κάτω από το 0. Πιο αναλυτικά, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς, στα νοτικα και δυτικά ηπειρωτικά από -2 εως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε ολοκληρη τη χώρα οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο νότιοανατολικο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στη στεριά όμως οι άνεμοι δε θα είναι ισχυροί, έτσι το πέταγμα του αετού δε θα γινει με μεγάλη ευκολία. Η θερμορκασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς, στα νοτια και δυτικά ηπειρωτικά από 2 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώνουν και το βράδυ θα βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.
newsit.gr