Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

P1060434
Σημαντική εξαγγελία έκανε στον Διευθυντή του sfedona.gr , Λάκη Γιαννιδάκη ο συμπατριώτης μας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης.
Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο Κορίνθιος Γενικός αποφάσισαν μαζί με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο να ξεκινήσει η εφαρμογή του “βάουτσερς Υγείας” από τέλος Μαρτίου το πολύ αρχές Απριλίου.
Αυτό θα αφορά ανασφάλιστους πολίτες και άνεργους που δεν έχουν σε ισχύ ασφαλιστικό βιβλιάριο.
Εκατό χιλιάδες βάουτσερς υγείας θα διατεθούν το 2013 και άλλες εκατό χιλιάδες το 2014 !
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας “στοχεύουμε να ικανοποιήσουμε σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που εχουν την ανάγκη μας.”
Όπως εξήγησε οι κάτοχοι αυτών των βάουτσερς υγείας δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ τόσο στον γιατρό ακόμα και εξειδικευμένο που θα τους εξετάσει όσο και στο Νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιούν όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται.
Σε άλλο σημείο της ενδιαφέρουσας συζήτησης ο Γενικός αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας και τα οποία ικανοποίησαν απόλυτα τους απεσταλμένους της Τρόικας που ήρθαν στο Υπουργείο Υγείας για έλεγχο σε τέτοιο σημείο ώστε να πουν ότι πολύ πιθανόν δεν θα χρειαστεί να ξανάρθουν.

Τέτοια σημαντικά αποτελέσματα υπήρξαν με την δραστική μείωση των συνταγογραφήσεων και της διάθεσης φαρμάκων της συγχώνευσης Νοσοκομείων και της δημιουργίας και οργάνωσης του ΕΟΟΠΥ .
Στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης όπως τόνισε ο Γ.Γ του Υγείας το 2009 ανήλθε στα 5,6 δις , το 2012 ήταν 2,8 δις, ενώ για το 2013 αναμένεται να ανέλθει στα 2,4 δις !

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις σημαντικές εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα Υγείας στο sfedona.gr