Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η μάχη του τίτλου στην Α1 Κορινθίας κρίνεται σε Λουτράκι και Χιλιομόδι

Α. Ο. Λουτρακίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΠΑΣ Κλένια
 
 
Σε Λουτράκι και Χιλιομόδι επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της 26ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, Κορινθίας καθώς εκει  διεξάγονται αύριο τα δύο ντέρμπι, που ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Στο Θώδειο διεξάγεται  το Λουτρακιώτικο ντερμπι ανάμεσα στον ΠΑΟ Λουτράκι με τον Ολυμπιακό Λουτακίου, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη του τίτλου. Οι «οράνιε» του Νίκου Μεσσολόγγη  θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν στο ρετιρέ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Γαλανη μπορεί να μην διεκδικούν πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή  σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν δώρο στον ΑΟΛ τους τρεις βαθμούς. Το αντίθετο μάλιστα, θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς, για να αποδείξουν ότι άξιζαν κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν.
Με την ευκαιρία του μεγάλου ντέρμπι , ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού “Προμηθέας”, θα βραβεύσει δύο διακεκριμένους αθλητές του , δύο μεγάλες μορφές του κορινθιακού ποδοσφαίρου, και συγκεκριμένα τους Σωκράτη ΠΕΤΡΟΥ και Παντελή ΚΟΛΛΙΑΚΟ , για την συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την πολυετή διάκριση τους σε όλες της εθνικές και ερασιτεχνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Την ίδια ώρα στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο άλλο ντέρμπι την γειτονική ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Ακόμα ένα δύσκολο ματς, όπου η Κλένια είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, αν θέλει να παραμείνει κοντά στην 1η θέση, ποντάροντας και σε κάποιο «στραβοπάτημα» του ΑΟ Λουτρακίου, κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Ο Γιώργος Οικονόμου μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει  τον Χρήστο Γεώργαρη, για να δει αν θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του, ενώ εκτός μάχης, έχει τεθεί και ο Γιώργος Σκούρτης, ο οποίος ίσως και δύσκολα να προλάβει κάποιο ματς της φετινής περιόδου\.
Στη μάχη για την παραμονή, ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου. Οι παίκτες του Παντελή Κουρούπη, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να απομακρυνθούν από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2, αλλά η Ελλάς Βέλου, αν και δεν έχει κάποιο κίνητρο, εκτός από μια καλύτερη βαθμολογική θέση, σίγουρα θα επιδιώξει τους τρεις βαθμούς. Μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Χρήστος Βελέντζας έχει στη διάθεσή του, όλους τους παίκτες του, εκτός από τον μόνιμα τραυματία Ιατρού.
 
Ο Εθνικός Ξυλοκέριζας δοκιμάζεται στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι κόντρα στον Αστέρα, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Παννεμεατικό. Ο Δημήτρης Δημόπουλος  θα παρατάξει την ομάδα του με αρκετές ρεζέρβες προκειμένου αυτοί να πάρουν χρόνο συμμετοχής και αφαιτέρου να προφυλάξει βασικούς παίκτες του από τυχόν τραυματισμό ή τιμωρία, ωστε αυτοί να ειναι  ξεκούραστοι - πανέτοιμοι , ενόψει  του τελικού Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στον Α.Ο. Λουτρακίου.
Τέλος, στα παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Θύελλα θα υποδεχθεί στο Πετρί τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Ξυλόκαστρο θα αναμετρηθούν ο Πανκαμαριακός με τον Πανσολυγειακό.
Η σέντρα όλων των αναμετρήσεων θα γίνει στις 16:00.
 
26η αγωνιστική
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ    3 - 0 α.α.