Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Κουβέλης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και… την κυβέρνηση

Fotis-Kouvelis-Parliament
Τον δικό του, διακριτό ρόλο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, ενόψει αυτού που… έρχεται, επιχειρεί να εξασφαλίσει ο Φώτης Κουβέλης για λογαριασμό της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως φάνηκε από την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τον νέο διπολισμό ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, για την οποία υποστήριξε ότι είναι δέσμια του λαϊκισμού της και δεν συμβάλλει θετικά στην πρ0σπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ενώ κράτησε αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας για “πολιτική πυγμής”, σε σχέση με την αντιμετώπιση των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων κοινωνικών ομάδων, αλλά και των κρουσμάτων βίας που παρατηρούνται.
“Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις που έχει για πλευρές της ασκούμενης πολιτικής. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχει ακόμη δρόμος για να υπερβούμε την κρίση, οι σημερινές προσπάθειες όμως γίνονται σε ένα σαφώς ευνοϊκότερο περιβάλλον.
Αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης το γεγονός ότι αποφύγαμε τη χρεοκοπία και την κοινωνική εξαθλίωση που θα ακολουθούσε, κάτι που μας επιτρέπει σήμερα να δίνουμε από καλύτερη θέση τη μάχη για τη σταθεροποίηση.
Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει κανένα πρόσθερο, επιβαρυντικό μέτρο”, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, προτού εξαπολύσει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση στη βάση καταγγελιών και συνθημάτων, ενώ αδιαφορεί για τους κινδύνους ενός νέου εκλογικού κύκλου, ζητώντας εκλογές.
Η αντιφατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ενώ η όποια προσπάθειά του να μετατοπιστεί σε δήθεν υπεύθυνες και ρεαλιστικές θέσεις, θα αναμετράται συνεχώς με τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, που είναι δημαγωγικές και μη ρεαλιστικές.
Όσο για την αντιπαράθεσή του με τη Νέα Δημοκρατία, γίνεται με όρους εντυπωσιασμού, υπηρετώντας ένα νέο δικομματικό παιχνίδι.
Εμείς εκφράζουμε τη διαφωνία μας με την πολιτική πυγμής που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία έναντι των εργαζομένων. Ωστόσο, όλοι, και οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και τα συνδικάτα οφείλουμε να συναισθανθουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ειδική. Δεν μπορούν να έχουν ούτε κοινωνική αποδοχή, ούτε προοπτική επιτυχίας οι απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές ανάγκες και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στη ζωή των υπολοίπων”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί ρόλο “επισπεύδουσας δύναμης των μεταρρυθμίσεων”, και παράλληλα να επηρεάσει την κυβερνητική στρατηγική, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ απηύθυνε προσκλητήριο προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να ορθώσουν ένα τείχος απεναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας, επισημαίνοντας ότι ο ρατσισμός είναι εχθρός της Δημοκρατίας.

ysterografa.gr