Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μήτρογλου μίλησε… τελευταίος στην Τρίπολη!

mitroglou1
Με το “χρυσό” γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 92’ ο Ολυμπιακός έφυγε με το “διπλό” από την Αρκαδία, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και του… έσπασε το εντός έδρας αήττητο.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και την επιθετική υπεροχή, κυρίως με τις προσπάθειες του Αμπντούν από αριστερά. Απ' την μεριά του ο Αστέρας μπήκε... φοβισμένα, όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό και δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του. Ο Μανιάτης περιόρισε τη δράση του Ράγιος, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι κι έτσι προσπάθησαν με μεγάλες και βαθιές μπαλιές να σπάσουν το τεχνητό οφσάιντ του Ολυμπιακού και να βγουν στην πλάτη της άμυνας του.

Μετά το 20' ο Αστέρας ισορρόπησε το ματς, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα του Τσιώλη, αφού είδε τον Περόνε να αποχωρεί με πρόβλημα στο 34'. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχαμε αρκετά νεύρα από τους παίκτες των δυο ομάδων και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πλησιάσει την εστία του Φούλοπ, χωρίς όμως να φτιάχνει την κλασική φάση.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τσιώλης πέρασε τον Ουσέρο στον αγώνα, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στον χώρο του κέντρου. Η αποβολή όμως του Σανκαρέ στο 56' έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αρκάδων. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Μίτσελ πέρασε τον Μήτρογλου και μετά από λίγο τον Βλαχοδήμο, ενώ παράλληλα το κακό... τρίτωσε για τους γηπεδούχους, αφού ο Κουρμπέλης έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Ολυμπιακός εγκαταστάθηκε στα καρέ του Φούλοπ και πέρα από την σημαντική ευκαιρία του Αστέρα στο 65' είχε τον απόλυτο έλεγχο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 72', με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να “νικήσει” τον πορτιέρε των Αρκάδων και στη συνέχεια της φάσης τον Τζεμπούρ να σημαδεύει δοκάρι.

Το παιχνίδι πήρε... άγρια ομορφιά στη συνέχεια, αφού οι Πειραιώτες πίεσαν απίστευτα τον αντίπαλο τους, άλλα και οι Αρκάδες ήταν “φαρμακεροί στις αντεπιθέσεις” (ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και αμέλησε κάπως την άμυνα του). Τελικά, αυτός που είχε το... κλειδί για την εστία του Αστέρα ήταν ο Μήτρογλου, που με όμορφη προσπάθεια στο 92' κατάφερε και βρήκε δίχτυα. Ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον βαθμό στο 95', αλλά ο ο Μέγιερι απογειώθηκε στο δεξί παραθυράκι και έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπαρτολίνι.

Αστέρας Τρ.(Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Κουρμπέλης (64’ Αλβάρες), Φορμίκα (46’ Ουσέρο), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34’ Κάφα).
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (60’ Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Αμπντούν, Φετφατζίδης (64’ Βλαχοδήμος), Τζεμπούρ (81’ Ιμπαγάσα).