Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νέα “κηδεία” στο ΟΑΚΑ για Παναθηναϊκό. Τον άφησε... ξερό ο Ντιέ! !

xantara
Την ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός νικούσε τον αιώνιο αντίπαλο και κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδος στο Ελληνικό, ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός γνώριζε την ήττα (0-1) από την Skoda Ξάνθη στο… καταραμένο -φέτος- ΟΑΚΑ με γκολ του Σερζ Ντιέ και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στην έδρα του από τις 18 Νοεμβρίου.
Από τα χειρότερα ρεκόρ στο πρωτάθλημα έχει εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε 10 ματς μετράει δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και δυο ήττες.
Δεύτερη νίκη των Θρακιωτών στην Αθήνα επί των πρασίνων, η προηγούμενη τη σεζόν 1996-97. Το «τριφύλλι» πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε φορ, αφού το πείραμα με τον Ζέκα δεν πέτυχε.
Με τον Ζέκα σε θέση φορ, ελλείψει άλλου, καθώς ο Τοτσέ ήταν τιμωρημένος και ο Φορναρόλι τραυματίας, παρατάχηκαν οι πράσινοι απέναντι στην Ξάνθη. Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τρίπολη, δύο ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Τριανταφυλλόπουλος αντί του Βελάσκες στην άμυνα και ο Μαυρίας αντί του Τοτσέ, αν και ο Ζακυνθνός έπαιξε εξτρέμ.
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ των πρασίνων, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δύο καλές ευκαιρίες σε προσπάθειες του Καζιγιάμα (11', 14') και μια του Σο (17').
Η ακριτική ομάδα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ονουάτσι από τον Καρνέζη στο 23', αλλά ο Κάκος έδωσε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενουμένων για... θέατρο, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει!
Η ομάδα του Ουζουνίδη στεκόταν καλύτερα στο ματς και αφού στο 38' έχασε καλή ευκαιρία με τον Ονουάτσι που πλάσαρε άουτ, στο 40' πήρε το προβάδισμα με δυνατό σουτ του Ντιέ, ύστερα από φάουλ με πάσα του Μάνταλου, και με τον Καρνέζη, ίσως να μην κάνει σωστή εκτίμηση της φάσης.
Με την έναρξη του β' μέρους ο Χοκίν Εσπάρθα πέρασε στην θέση του Καζιγιάμα και έδωσε μια ώθηση στους πράσινους, με τον Ισπανό να χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες, με κυριότερη την κεφαλιά στο δοκάρι στο 74', ενώ στο 71' ο Λοντίνγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ κεφαλιά του Σο.
Ο Ζέκα έκανε και αυτός 2-3 φάσεις, αλλά ήταν φανερή η απουσία κλασικού επιθετικού (Τοτσέ) για να βάλει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης. Ετσι, η ομάδα του Ουζουνίδη κράτησε το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε τη νίκη στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 16 χρόνια!
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(69’Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας(55’Φουρλάνος), Καζιγιάμα(46’Εσπάρθα), Σισοκό, Ζέκα
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Μάρτινς, Μάνταλος, Σμιθ(61’Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντάνι(64’Βασιλακάκης), Ντιέ, Ονουάτσι(77’Μαρσελίνιο).