Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε επίπεδο επαφών με Αυτοδιοικητικούς φορείς και σε επίπεδο δράσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Μεσσηνία (Σάββατο) και τη Λακωνία (Κυριακή).
Ο Τέρενς Κουίκ είχε συναντήσεις με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Σπάρτης και με τους Αντιπεριφερειάρχες των δύο νομών, όπως επίσης και με τους δύο Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μονεμβασίας-Σπάρτης. Σε ό, τι αφορά στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρες συσκέψεις και στις δύο Εκλογικές Περιφέρειες με Πολιτευτές και πυρήνες του Κινήματος, με τη συμμετοχή και της συνδέσμου-συντονίστριας εκ μέρους του κοινοβουλευτικού του γραφείου με τη Νότιο Πελοπόννησο Λουκία Αποστολίδου, οι οποίες απέδωσαν σημαντικά αποτελέσματα: *Στη Μεσσηνία συγκροτήθηκε η πρώτη τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες με τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων στην Καλαμάτα. *Στη Λακωνία επαναδραστηριοποιήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή, με νέα διευρυμένη σύνθεση, καθώς κατεγράφησαν πολλές και σημαντικές προσχωρήσεις στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση της νέας διευρυμένης Συντονιστικής θα γίνει επίσης σε λίγες μέρες, με τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος που έχουν ήδη εξευρεθεί για ενοικίαση στο κέντρο της Σπάρτης.
Σε ό, τι αφορά στους φακέλους των προβλημάτων που κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ από τις επαφές του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και στους δύο νομούς, είναι οι εξής:
1.Η επανεκκίνηση της Ολυμπίας οδού σε εκπλήρωση της σύμβασης κατασκευής του έργου που ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από το Κοινοβούλιο. (Το θέμα έχει «κολλήσει» σε αδυναμία χρηματοδότησης από πλευρά της κοινοπραξίας των τραπεζών που ανέλαβαν το έργο).
2.Η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των προβλεπομένων διαδικασιών για το μουσείο της Σπάρτης. Σημειώνεται, για παράδειγμα, ότι χιλιόμετρα ψηφιδωτών βρίσκονται στοιβαγμένα σε αποθήκες.
3.Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου τόσο μεταξύ Σκούρα-Πυρί όσο και μεταξύ Αγίου Φωκά-Νεάπολης.
4.Η αποτροπή της όποιας σκέψης να αλλοιωθεί η υφιστάμενη υποδομή σε επίπεδο ΑΕΙ και ΤΕΙ του νομού Λακωνίας.
Σημαντικότατη ήταν και η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι η μαρίνα της πόλης του δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και με την πιο κατηγορηματική δέσμευση να αλλάξει διαχειριστικό καθεστώς και πόσο μάλλον να περάσει στα χέρια τουρκικής εταιρίας όπως συνέβη στη Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Αττική. Σημαντική ήταν επίσης και η διαβεβαίωση της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ντίας Τζανετέα οτι η Ελαφόνησος, με ευρωπαϊκά προγράμματα γίνεται «πράσινο νησί», ώστε να σωθεί από εκείνους που την οικοδοποιούν με καταστροφικές συνέπειες. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέστρεψε αργά το απόγευμα στην Αθήνα για να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των Συντονιστικών του ΒΑ Τομέα της Β’ Αθηνών του Κινήματος και του Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων Αττικής. Τη Δευτέρα (29.01.2013), ο Τέρενς Κουίκ θα επισκεφθεί τη Σύρο όπου κατ’ αρχήν θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση του Ναυπηγείου του Νεώριου και στη συνέχεια θα έχει συνεργασία με την τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος για την προσυνεδριακή εκδήλωση που θα γίνει στις Κυκλάδες 6 και 7 Απριλίου με θέμα τη Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική.