Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κυρίαρχος...στην Τρίπολη – Νιώθει την “ανάσα” του Αστέρα ο ΠΑΟΚ

tripoli1
Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ο Αστέρας, κέρδισε με γκολ του Ναβάρο 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και τον πλησίασε στον ένα βαθμό και κάνει... όνειρα για τη δεύτερη θέση.
Οι Αρκάδες του Σάκη Τσιώλη πανηγύρισαν την όγδοη νίκη τους στο "Θ. Κολοκοτρώνης" σε εννέα αναμετρήσεις με τέρμα του Ναβάρο στο 24’ διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο και μείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς που βρίσκονται στην δεύτερη θέση. Έτσι, η μάχη για τη δεύτερη θέση πήρε.... φωτιά!
Οι Αρκάδες ήταν εμφανώς ανώτεροι, είχαν και δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, απέναντι στον ΠΑΟΚ που έκανε άλλη μια κακή εμφάνιση και έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ (Καλλιθέα και Ατρόμητος τα άλλα δύο).
Ο Αστέρας μπήκε επιθετικά στο ματς, προσπάθησε να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα και να... κερδίσει μέτρα προς της περιοχή του Γλύκου. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε προβληματικός στην ανάπτυξη και αρκετά κλεισμένος στην άμυνα.
Οι πρώτες προσπάθειες των Αρκάδων βρήκαν σε ετοιμότητα τον πορτιέρε του “δικέφαλου του Βορρά”, ενώ στο 17' Περόνε σημάδεψε το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων. Η ροή του αγώνα έδειχνε πως οι γηπεδούχοι θα έφταναν στο τέρμα, κάτι που έγινε στο 24', από τον Ναβάρο. Παρόλο που ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, οι παίκτες του Αστέρα είχαν την υπεροχή, δεν απειλήθηκαν από τους Θεσσαλονικείς, ενώ έφταναν με ευκολία στην περιοχή του ΠΑΟΚ.
Βλέποντας την ομάδα του να έχει πρόβλημα στον χώρο του κέντρου, ο Γιώργος Δώνης πέρασε τον Βιβιάν στην άμυνα, βάζοντας πιο μπροστά τον Κατσουράνη -τον είχε δίπλα στον Κατσικά στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο “δικέφαλος του Βορρά” να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Φουλοπ. Την ίδια ώρα, ο Αστέρας ήταν πάντα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ενώ οι επιπόλαιες κινήσεις των αμυντικών του ΠΑΟΚ επέτρεπε στους γηπεδούχους να απειλήσουν.
Παρά τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και από τις δυο ομάδες, το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι ο Αστέρας πανηγύρισε μία νίκη που τον έφερε σε απόσταση... αναπνοής από τον ΠΑΟΚ (μόλις ένα βαθμό η διαφορά των δυο ομάδων).
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ναβάρο (92’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (70’ Φορμίκα), Ράγιος (89’ Φραγκουλάκης), Περόνε.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Κατσουράνης, Σταφυλίδης (81’ Ρομπέρ), Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης (74’ Πέλκας), Λόρενς (46’ Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.