Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την “άλωση” της ΓΣΕΕ

Alexis-Tsipras-Nikos-Fotopoulos
Η “άλωση” της ΓΣΕΕ, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων της χώρας, αποτελεί την κορυφογραμμή του στρατηγικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για να κλιμακώσει την πίεσή του προς την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η ΓΣΕΕ έχει Συνέδριο τον Μάρτιο, από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της, με το παιχνίδι να είναι ανοιχτό, λόγω της δραματικής συρρίκνωσης των ποσοστών και της κοινωνικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων στερούν εφεδρείες από τον προερχόμενο από το Κίνημα σημερινό πρόεδρο Γιάννη Παναγόπουλο.
Στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην αλλαγή ηγεσίας στη ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν έναν ισχυρό πόλο εναλλακτικής λύσης, γύρω από τον σημερινό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές ζυμώσεις και επαφές, προκειμένου να υπάρχει από νωρίς εικόνα για τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν στη ΓΣΕΕ, και να υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση για το πόσο μπορεί να “περπατήσει” η υποψηφιότητα Φωτόπουλου.
Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ένα πρόσθετο στοιχείο που δείχνει στην παραπάνω κατεύθυνση είναι η καλή χημεία που υπάρχει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φωτόπουλο, καθώς έχουν “συναντηθεί” πολλές φορές σε κοινές δράσεις κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου για την ελληνική κοινωνία.
Χθες άλλωστε, ο Νίκος Φωτόπουλος έδωσε ένα σχετικό δείγμα γραφής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου της ΓΣΕΕ επιτέθηκε φραστικά στον Γιάννη Παναγόπουλο και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα, σχολιάζοντας με νόημα: “Χάσατε τις μάχες που κληθήκατε να δώσετε για τους εργαζομένους, αλλά δεν είδαμε καμία παραίτηση από τις θέσεις σας”.

ysterografa.gr