Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πέτρος Τατούλης : Στεκόμαστε απέναντι στην άκριτη πολιτική αφαίμαξη των δομών του κράτους από το Υπ. Οικονομικών


 
«Πιστοί στην εντολή των πολιτών για την υπεράσπιση του σήμερα και του αύριο λέμε αλήθειες και παλεύουμε μαζί με τους πολίτες. Οι ενέργειές μας τη στιγμή των αποφάσεων υπήρξαν απόλυτα ταυτισμένες με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και την άποψη αυτή θα επαναδιατυπώσουμε και θα ξαναστείλουμε στον Υπουργό Οικονομίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας στην επερώτηση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λεωνιδίου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2013 του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε επαφή με τον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαιρετίζοντας την παρουσία πολιτών του Λεωνιδίου, αλλά και τη «νηφάλια και έντιμη προσέγγιση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, σε αντιδιαστολή με την θολή και ψηφοθηρική άποψη του κ. Γόντικα και της παράταξής του, η οποία δημιουργεί εκ των υστέρων ζητήματα» όπως τόνισε.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης εδώ και καιρό με ομόφωνη απόφασή του στέκεται απέναντι στην άκριτη πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών περιορισμού των δυνατοτήτων απομακρυσμένων περιοχών να λειτουργούν, ιδίως σε περίοδο κρίσης.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε, επίσης, ότι η πλειοψηφία και η μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια, όχι όμως άκριτα ως προς τις παραλείψεις της.
Πέραν τούτων ο κ. Τατούλης στάθηκε και σε ουσιαστικά και τυπικά λάθη που έχουν γίνει όσον αφορά την κατάργηση της ΔΟΥ Λεωνιδίου. Ο Δήμος, αφενός, σύμφωνα με τον Καλλικράτη έχει χαρακτηριστεί ορεινός, με ότι αυτό συνεπάγεται, και, αφετέρου, στη Συνθήκη της Λισαβόνας όσον αφορά την πολιτική συνοχής, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους ορεινούς Δήμους κάτι το οποίο το Υπουργείο δεν έχει λάβει υπόψη του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στο ζήτημα απομάκρυνσης υπαλλήλων της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε τέτοια λογική και ότι στηρίζει την προσπάθειά τους και «για το λόγο αυτό θα παραστώ ως μάρτυρας υπέρ των υπαλλήλων στη δίκη».
Είναι σαφής η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, με ξεκάθαρους όμως κανόνες και ξεκάθαρες πολιτικές, προκειμένου να αλλάξουμε την εικόνα του χθες.
«Με αφορμή την αφαίμαξη των δομών του κράτους στο Λεωνίδιο, θα ζητήσω στην επαφή μου με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα να ξαναδεί με διαφορετικό μάτι όλες τις δομές σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.