Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί τροπολογίας που έφερε η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την τιμολόγηση του νερού.

Και κατήγγειλε οτι:
«Με την τροπολογία αυτή, η Συγκυβέρνηση περνά την ευθύνη της τιμολόγησης των νερών στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων, απόφαση που αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του ύψιστου αγαθού, που ειναι το νερό.
Ας μη φεύγει από το μυαλό μας οτι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για τους υδάτινους πόρους και όχι για το πετρέλαιο.
Σε αυτό το παιγνίδι των ιδιωτικοποιήσεων των νερών, έβαλε την Ελλάδα η κυβερνήση Παπανδρέου, τοποθετώντας στην ΕΥΔΑΠ  μάνατζερ, κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής, με διεθνή εμπειρία στην αγορά υδάτινων πόρων.
Το συνεχίζει τώρα η Κυβέρνηση Σαμαρά, τοποθετώντας στην ΕΥΔΑΠ τον άνθρωπο που ξεπούλησε το 1992 τα τσιμέντα στη Καλτεστρούτσι. Απόλυτα εξειδικευμένος ο κ. Σταυρίδης σε αυτές τις πρακτικές. Πέρασε το τεστ με τα τσιμέντα, προχωρά ακάθεκτος με τα νερά.
Και κάτι ακόμα:
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούν από τη Κυβέρνηση να αποσύρει αυτή τη τροπολογία και να εισάγει το θέμα των νερών με κανονικό νομοσχέδιο. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Δεν μπορεί τα νερά να ειναι μία κοινοβουλευτική ξεπέτα!
Θέλουμε να μιλήσουμε για τα νερά άρδευσης. Σε λίγο οι αγρότες, όπως το πάτε, θα πληρώνουν το νερό χρυσάφι.
Θέλουμε να μιλήσουμε για τον Οργανισμό Κωπαΐδας, όπου, εκτός από το κατεστραμμένο αρδευτικό δίκτυο, το καλοκαίρι γίνεται μάχη χωριών για το γεωργικό νερό.
Θέλουμε να μιλήσουμε για τα δίκτυα ύδρευσης σε μεγάλες πόλεις, όπου οι αυτοδιοικητικοί ολιγορούν με απαράδεκτο τρόπο. Σας επισημαίνω, για παράδειγμα, ότι στη Ζάκυνθο οι κάτοικοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο για την αγορά εμφιαλωμένου νερού.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταψηφίζουν τη τροπολογία»


«ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ή ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
 
Τις αιτιάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), που ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα ή  οδηγηθεί σε απόλυση κανένας εργαζόμενος με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «απαιτείται όχι μόνο η διασφάλιση όλων των εργαζομένων με ποσοστό αναπηρίας από 50-66% που υπηρετούν σε φορείς του Δημοσίου ή σε ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού», αλλά και «η μετάταξή τους σε φορείς που έχουν ανάγκη από προσωπικό».
Σε ό, τι αφορά στους εργαζομένους που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, η Ε.Σ.Α.με.Α ζητά την εξαίρεσή τους από το μέτρο της διαθεσιμότητας και την αποστολή όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών για να παραμείνουν στην εργασία τους, όσα άτομα με αναπηρία, λόγω του γραφειοκρατικού λαβυρίνθου, δεν πρόλαβαν να τα καταθέσουν.
«Είναι γεγονός ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται», τονίζει ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.με.Α κ. Ι. Βαρδακαστάνης και υπογραμμίζει πώς «η προστασία και η διασφάλιση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία είναι ένα αίτημα υψίστης σημασίας».