Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤ​ΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤ​ΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ παρενέβη απόψε (22/1/2013) και έκανε την εξής δήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετούμενος στην επίκληση του πρώην Προέδρου του Κοινοβουλίου Απόστολου Κακλαμάνη «να τηρηθεί η μυστικότητα στις διαδικασίες του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής με κατηγορούμενο το Γιώργο Παπακωνσταντίνου και με την υποχρέωση των κομμάτων να αντικαταστήσουν άμεσα τον όποιο Βουλευτή τους εμφανισθεί σε όποιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών»:

Η ΔΗΛΩΣΗ

«Είναι σαφές ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούμε την τήρηση της νομιμότητας και των κανονισμών.
Αλλά να μην αμφιβάλλει κανείς ότι διά των διαρροών οι καλοθελητές Βουλευτές θα δώσουν στα ΜΜΕ της αρεσκείας τους, πολλά περισσότερα στοιχεία από τις μυστικές διαδικασίες της Εξεταστικής, από ότι αν εμφανίζονταν με όνομα και επίθετο στο όποιο κανάλι.
Για μας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, η άποψή μας για τις διάφορες Προανακριτικές και Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής, είναι δεδομένη.  Είναι αυτή που έχει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας. Κουκουλώνουν την αλήθεια και καταντούν να βγάζουν ετυμηγορίες σε διαφορετικές κάλπες που στήνουν οι παρατάξεις, κατά το κομματικό τους συμφέρον.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, διατρανώνουμε ότι με συνταγματικές ρυθμίσεις και με αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, πρέπει να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που αφορούν στην ασυλία πολιτικών προσώπων.
Οι πολιτικοί πρέπει να αποδίδουν λογαριασμό στη Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και μάλιστα, χωρίς το δικαίωμα της παραγραφής, διά βίου.
Πιο τρανό τελευταίο παράδειγμα της εξαπάτησης του λαού με τις Εξεταστικές ή Προανακριτικές Επιτροπές είναι και η πρόσφατη διερεύνηση της περίπτωσης ΕΛΣΤΑΤ, όπου ο Πρόεδρός της Ανδρέας Γεωργίου εκλήθη ως... μάρτυρας!
Τώρα που η Δικαιοσύνη άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Ανδρέα Γεωργίου, τι έχει να πει το πολιτικό σύστημα των συγκαλύψεων;
Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την τύχη του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ρωτώντας έως πότε ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλύπτει τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου».