Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη με Αρσεναλ για να μπει στους ισχυρούς θέλει ο Ολυμπιακός


Με ψηλά το κεφάλι θέλει να φύγει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Champions League στο παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Ζαρντίμ ολοκληρώνει σήμερα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στην κουρφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Europa League.
Ο προπονητής του Λεονάρντο Ζαρντίμ να υποστηρίζει πως αν έπρεπε να διαλέξει, θα προτιμούσε τη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων» που ακολουθεί, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τη νίκη κόντρα στους «κανονιέρηδες» για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στους ισχυρούς της κλήρωσης (20/12) για τη φάση των «32» του Europa League

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι θέλει το τρίποντο που θα του δώσει τη δυνατότητα να είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και να έχει περισσότερες πιθανότητες για ένα βατό αντίπαλο.

Εκτός αυτού οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να διατηρήσουν την καλή παράδοση κόντρα στην Άρσεναλ και να πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι "αιωνίων".
 

 Ο Ζαρντίμ άφησε εκτός τον Μοντέστο για να τον ξεκουράσει ενώ ο Χολέμπας είναι τιμωρημένος. Ο Κάρολ θα είναι κάτω από την εστία με τους Μανιάτη, Τοροσίδη, Κοντρέρας και Μανωλά στην άμυνα. Φέισα, Φουστέρ και Γκρέκο θα αποτελέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Μασάντο και Αμπντούν στα άκρα. Στην κορυφή θα είναι ο Τζιμπούρ. Εκτός από τους παραπάνω παίκτες στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται και οι Μέγιερι, Σιόβας, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Πάντελιτς και Ντιακιτέ.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, στην συνέντευξη Τύπου πριν τον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε πώς η ομάδα του ήρθε στην Ελλάδα για τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των πρωταθλητών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο Γάλλος τεχνικός δήλωσε:
Σχετικά με τον αν υπάρχει χαλαρότητα στην ομάδα του για τον σημερινό αγώνα: «Εμείς θα πάρουμε το ματς πολύ σοβαρά. Εγώ απλά βλέπω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη που θέλουμε να νικήσουμε. Αν δεν είχαμε προκριθεί θα έφερνα έναν με δύο παίκτες ακόμα εδώ αλλά όχι περισσότερους. Είναι προς όφελος όλων μας το να νικήσουμε μετά την ήττα μας στην Αγγλία. Ένα τέτοιο παιχνίδι μας επιτρέπει να δούμε και παίκτες που δεν έχουμε παρακολουθήσει πολύ. Θέλουμε όμως να τελειώσουμε πρώτοι στον όμιλο. Μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό.»
Σχετικά με τον Ολυμπιακό ο Αλσατός προπονητής δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα ιστορικό κλαμπ. Είναι μία ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει δείξει πολλή μεγάλη ποιότητα. Ήταν άτυχος γιατί θα μπορούσε να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στάθηκε άτυχος με μας στο Λονδίνο, αλλά και με την Σάλκε. Είναι μία ποιοτική και καλή ομάδα».
Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA