Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πάει για… Μάρτιο (;) ο ανασχηματισμός

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-Kouvelis
Με τη σημερινή του επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει τις επί τόπου … επιθεωρήσεις στα υπουργεία με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου αξιολογώντας παράλληλα και το έργο των υπουργών του.
Ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στην αγροτική πολιτική και ήδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεχίζει τις παρεμβάσεις του με στόχο να μην χαθούν κοινοτικά κονδύλια που θα κατέληγαν στην ελληνική επαρχία. Στη Σύνοδο Κορυφής εξάλλου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες για τον προυπολογισμό της Ε.Ε ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει όχι μόνο την εκροή κονδυλίων για τους αγρότες αλλά και την ενίσχυση του πακέτου που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ.
Έχοντας ήδη στα ταμεία του κράτους τη δόση των 35 σχεδόν δισ. η οποία και εκταμιεύθηκε χθες το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντώνται αργά το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθορίσουν τον από εδώ και πέρα σχεδιασμό τους. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας λαμβάνοντας υπόψιν τους και τα καινούρια δεδομένα.
Τα σενάρια περί ανασχηματισμού μπορεί να είναι ακόμα στο τραπέζι, θεωρείται όμως βέβαιο πως το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί εκτενώς στην παρούσα φάση, ενώ δεν αποκλείεται οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιηθούν ακόμα και μετά τον Μάρτιο όπου θα υπάρξει και η νέα αξιολόγηση από την πλευρά της τρόικας.
Θεωρείται πάντως βέβαιο πως οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα δώσουν το πράσινο φως για τις αλλαγές στις ηγεσίες των ΔΕΚΟ ενώ το επόμενο διάστημα θα αρχίσει και η επί της ουσίας συζήτηση για τη μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού που μαζί με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής θα κατατεθεί τον Μάιο στη Βουλή.

ΔΗΝΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr