Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Κορινθίας»

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η καταβολή από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεων ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ στους πληγέντες παραγωγούς για το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που υπέστησαν από πολλαπλά ζημιογόνα αίτια. Σχετικά με το θέμα ο κύριος  Κώστας Κόλλιας δήλωσε:

«Σε νέα επικοινωνία που είχα με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, με διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρόκειται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κορινθίας, πλην τριών διαμερισμάτων του Δήμου Βέλου Βόχας, για τα οποία οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πρόκειται για ζημιές από χαλάζι, βροχοπτώσεις και καύσωνα, οι οποίες, όπως είχα ενημερώσει τις προηγούμενες εβδομάδες, εκτιμήθηκαν συγκεντρωτικά. Το ύψος των αποζημιώσεων είναι περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ και πιστεύω ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων θα είναι δίκαιες και ικανοποιητικές για τους παραγωγούς μας.
Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ξανά ότι αγρότες που κρίνουν ότι αδικήθηκαν πρέπει να υποβάλουν ενστάσεις προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ιδιαίτερα όσοι καλλιέργησαν πρώτης ποιότητας επιτραπέζιο σταφύλι, το οποίο ωστόσο, εξαιτίας των ζημιών, είτε δεν τρύγησαν είτε δεν μπόρεσαν να το διαθέσουν για νωπή χρήση. Αυτοί οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά τιμολόγια, ώστε οι επανεκτιμήσεις να είναι δίκαιες και να απεικονίζουν σωστά τις ζημιές.
Θα ενημερωθώ από τους παραγωγούς για το ύψος των αποζημιώσεων και εφόσον διαπιστωθούν αναντιστοιχίες θα έχω νέα επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να διασφαλίσω ότι η διαδικασία των επανεκτιμήσεων, όπου χρειαστούν, θα είναι αντικειμενική.»