Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η Μέρκελ εξόργισε τον Πούτιν

Vladimir Putin-Angela-Merkel-Moscow
Το γυναικείο συγκρότημα των “Pussy Riot”… ήταν εκεί, και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη σημερινή συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ στο Κρεμλίνο. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, σε μια επίδειξη διπλωματικής επιθετικότητας, δεν δίστασε να υπερασπιστεί τα δυο μέλη του συγκροτήματος που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δυο ετών για τη βεβήλωση εκκλησίας, και εξόργισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Ρώσος Πρόεδρος να της απαντήσει… καταλλήλως, μπροστά στους έκπληκτους δημοσιογράφους.
“Δεν ξέρω αν αυτές οι δυο γυναίκες θα έπρεπε να είχαν σταλεί στη φυλακή. Δεν ξέρω αν το ίδιο θα συνέβαινε στη Γερμανία”, ήταν η γεμάτη νόημα και αιχμές αποστροφή της Άνγκελα Μέρκελ, που προκάλεσε την… πληρωμένη απάντηση από την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν.
“Ακούσαμε τι λένε οι σύμμαχοί μας. Από τη στιγμή όμως που είναι τόσο μακριά, αληθινά ακούνε τι συμβαίνει εδώ; Η Καγκελάριος μίλησε για τα κορίτσια που φυλακίστηκαν για την παράστασή τους σε μια εκκλησία. Γνωρίζει ότι η μια από αυτές είχε κρεμάσει έναν Εβραίο, και έλεγε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να απαλλαγεί από τους ομοίους του; Ούτε εμείς, αλλά ούτε και η Καγκελάριος μπορούμε να υπερασπιστούμε ανθρώπους που υιοθετούν μια τέτοια αντισημιτική θέση”, ήταν τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν, που ταξίδεψαν τη μνήμη στη χιτλερική Γερμανία και τη Γενοκτονία των Εβραίων

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /  ysterografa.gr.