Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Με σβηστές μηχανές και “καυτό” Μήτρογλου. Εύκολα, απλά... Ολυμπιακά!


Την 10η νίκη του σε 11 ματς πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Γερμανία για τον κρίσιμο αγώνα με την Σάλκε. Σκόραρε για τρίτο σερί ματς ο Μήτρογλου. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του στην Superleague ο Ντιακιτέ. “Πρώτη” για τον Ζαραδούκα με την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημο ματς.
Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για πολλούς λόγους και την πήρε... Το 2-0 επί της Κέρκυρας, με τα γκολ των Μήτρογλου και Σιόβα, ήρθε πολύ... χαλαρά, καθώς η ομάδα του Ιονίου, που είχε απουσίες και αναγκαστικές αλλαγές στο 90λεπτο, δεν θύμισε την αήττητη ομάδων των τελευταίων έξι αγώνων.
Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούνται λοιπόν στην κορυφή και σε απόσταση από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα παίξουν την άλλη εβδομάδα στην Τούμπα, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί το υλικό του εν όψει του κρισιμότατου ματς με τη Σάλκε την Τετάρτη στη Γερμανία.
Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Ιμπαγάσα (ήταν... μαέστρος) και Ντιακιτέ (στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα δημιούργησε το πρώτο γκολ και ήταν σταθερός μπροστά και πίσω), ξεκούρασε στο τέλος τον Μήτρογλου (παραμένει... on fire), έριξε στο ματς και τον Τζιμπούρ για να «εγκλιματιστεί» μετά τον τραυματισμό του και... χάρισε στον Ζαραδούκα το ντεμπούτο του!
Μοναδικό αρνητικό για τους πρωταθλητές το σχεδόν άδειο Καραϊσκάκη, καθώς οι οπαδοί ξεπερνούσαν μετά βίας τις 10.000...

Από την άλλη, η Κέρκυρα χωρίς τους Αναστασόπουλο (από τους κορυφαίους πορτιέρο στο πρωτάθλημα), Ηλιάδη και Τουμάση, αλλά και χάνοντας με τραυματισμό την ώρα του ματς του Αγρίτη, Μπάρκογλου και Κοντοδήμο, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της, με εξαίρεση κάποια σουτ του Γιάντση που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού.

Αγωνιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Με τριπλάσια, σε λεπτά, κατοχή μπάλας και πολλές τελικές ευκαιρίες, έδωσαν το δικαίωμα στον Κάρολ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να είναι απλά... θεατής!
Έκανε του... κεφαλιού του και βλέπει Σάλκε! (photos)
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μήτρογλου στο 11' και το 39', τον Μοντέστο στο 14' και τον Αμπντούν στο 15' και το 28', με τον Αλγερινό να «αγγίζει», στη δεύτερη ευκαιρία, το γκολ της αγωνιστικής, αλλά ο Βενέτης δεν τον... άφησε να χαρεί, κόβοντας την μπάλα στο ανάποδο ψαλίδι του.

Το γκολ, εξίσου εντυπωσιακό, είχε έρθει νωρίτερα πάντως, από τον Μήτρογλου που πήρε την κεφαλιά στην εξαιρετική σέντρα του Ντιακιτέ και έδιωξε από νωρίς το άγχος...

Στο δεύτερο ημίχρονο, Φουστέρ (46'), Τζιμπούρ (79', 90΄+) και Αμπντούν (81') προσπάθησαν να χριστούν σκόρερ αλλά δεν τα κατάφεραν. Αντίθετα, το έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Σιόβας, που στο κόρνερ του Αμπντούν στο 55', σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Το παιχνίδι τελικά έμεινε στο... under, παρά τις «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες, ενώ ο Γιάντσης στο 74' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει... φωτιά στον αγώνα, όταν μετά το λάθος του Φέισα σούταρε άουτ στο τετ α τετ με τον Κάρολ.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μοντέστο (70’ Φέισα), Παπάζογλου, Ιμπαγάσα (80’ Ζαραδούκας), Μήτρογλου (73’ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Ντιακιτέ, Γκρέκο και Αμπντούν.
Κέρκυρα:Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης (34’ λ.τ. Καραλής), Μπάρκογλου (54’ λ.τ. Καραπέτσος), Έντερ, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος (83’ λ.τ. Βασιλόγιαννης), Τσοκάνης και Ζουμπουλάκης.