Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η Όλγα “ψαρεύει” στήριξη στο Βερολίνο

Olga-Kefalogianni
Λένε, και μάλλον δεν έχουν άδικο, ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Έστω και αν συνηθίζουμε να τον υποτιμούμε, έστω κι αν οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου ελάχιστες φορές ήταν το “προϊόν” τους με όρους προβολής στο μέλλον. Και αντοχής σε διάρκεια.
Η κυβέρνηση Σαμαρά ξαναέφερε τον τουρισμό στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής θεώρησης της οικονομίας, επανιδρύοντας αυτόνομο υπουργείο, στο τιμόνι του οποίου βρέθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Ένα “φρέσκο” πρόσωπο, που σήκωσε τα μανίκια και έδωσε βάρος σε διεθνείς επαφές οι οποίες στοχεύουν στο να ξανατοποθετηθεί η Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Μια προσπάθεια η οποία πήγε “ένα κλικ” πιο μακριά, από τη στιγμή που το τιμόνι του ΕΟΤ, του πλέον νευραλγικού για τον χώρο του τουρισμού οργανισμού, πέρασε στα χέρια του Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να χτίζει “ιστορίες επιτυχίας”, για να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για την Ελλάδα.
Αυτή την εβδομάδα η Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με παράγοντες του τουρισμού, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των ΜΜΕ της Γερμανίας. Προσδοκώντας να “ψαρέψει” πρόσθετη υποστήριξη, και αξιοποιώντας το θετικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί στην παρούσα χρονική συγκυρία για την Ελλάδα στη Γερμανία, χάρη στη συντονισμένη “πλάτη” που βάζουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ysterografa.gr