Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Μετρούν τα κουκιά για τα μέτρα - Τουλάχιστον 13 οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν!

Η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Νίκου Σταυρογιάννη μετά τις δηλώσεις του ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα δείχνει ξεκάθαρα ότι το πολυνομοσχέδιο δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ. Σταυρογιάννης είναι ένας από τους πολλούς βουλευτές από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, ειδικά στα άλλα δυο κόμματα οι βουλευτές είναι περισσότεροι που έχουν πει ξεκάθαρα ότι δεν ψηφίζουν τα μέτρα.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ διαθέτουν συνολικά 179 βουλευτές. Η ΝΔ 129 το ΠΑΣΟΚ 33 και η ΔΗΜΑΡ 17.

Η ΝΔ μένει πλέον με 178 με τον κ. Σταυρογιάννη εκτός Κ.Ο.. Όμως υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Δράμας Δ.Κυριαζίδης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αν περάσουν οι μεγάλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων. Είχε μάλιστα αποκαλύψει στο Newsit ότι τουλάχιστον άλλοι 2 συνάδελφοί του οι οποίοι έχουν την ίδια άποψη μ' εκείνον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit πρόκειται για τους Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτή Τρικάλων και Αθανάσιο Νταβλούρο, βουλευτή Αχαϊας.

Άρα, αν ισχύουν όλα αυτα μένουμε στους 175.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι "αντάρτες" είναι περισσότεροι και μάλιστα έχουν βγει δημοσίως και έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν. Ο Μίμης Ανδρουλάκης το δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακούγονται οι:

* Βασίλης Κεγκέρογλου

* Γιάννης Κουτσούκος

* Μιχάλης Κασσής

* Κώστας Σκανδαλίδης

* Θεοδώρα Τζάκρη

Αν ισχύουν όλα αυτά μένουμε στους 27.

Στην ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον 3 δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα:

Οι κύριοι Μιχελογιαννάκης και Οδυσσέας Βουδούρης, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς.

newsit.gr