Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στη Βαυαρία την ''σπηλιά του λιονταριού'' ο Σαμαράς

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Βαυαρία όπου οι πολιτικοί της μας ειρωνεύονταν με δηλώσεις ''η ευρωζώνη δεν είναι κλαμπ για να αράζει κανείς στην αιώρα''.

Επίσκεψη «στην σπηλιά του λιονταριού» προετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το ειδησεογραφικό κανάλι n-tv, το οποίο σχολιάζει την πρόθεση του έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη Βαυαρία.
Μετά τις σκληρές επιθέσεις που δέχθηκε η Αθήνα από τους βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), η επικείμενη επίσκεψη του κ. Σαμαρά χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές «ταξίδι γοητείας», προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Βαυαρίας, το οποίο έχει δηλητηριαστεί από τις σκληρές επιθέσεις βαυαρών κυβερνητικών παραγόντων κατά της Αθήνας.

«Καλοδεχούμενο» χαρακτηρίζει τον Α. Σαμαρά ο Βαυαρός πρωθυπουργός Χ. Ζεεχόφερ

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ προγραμματίστηκε με τη βοήθεια του προέδρου του τοπικού βαυαρικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ.
«Ο Σαμαράς δίνει μεγάλη σημασία στις συνομιλίες με τη Βαυαρία», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Μπόκλετ.

Ο Σαμαράς, παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, επιδιώκει να αποσπάσει προσωπικώς την κατανόηση των Χριστιανοκοινωνιστών.
Η εφημερίδα επικαλείται τον βαυαρό πρωθυπουργό Ζέεχοφερ ο οποίος χαρακτηρίζει καλοδεχούμενο τον κ. Σαμαρά στη Βαυαρία.
Η συνάντηση θα λάβει χώρα ει δυνατόν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ ο κ. Ζεεχόφερ δηλώνει ότι «είναι έτοιμος να ανταποδώσει την επίσκεψη».

«Την παραδειγματική τιμωρία» της Ελλάδας είχε ζητήσει στο παρελθόν ο Μ. Ζέντερ

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο συνέδριο τους οι Χριστιανοκοινωνιστές υιοθέτησαν φιλικότερους τόνους έναντι της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος τους Χορστ Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να εφαρμόσει τα προγράμματα περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο και η Αθήνα επιδείξει συνέπεια.

Στους κόλπους, ωστόσο, των βαυαρών συντηρητικών εκφράστηκαν το περασμένο διάστημα σκληρές επικρίσεις έναντι της Ελλάδας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ είχε μάλιστα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας, ενώ ο γενικός γραμματέας της CSU, Αλεξάντερ Ντόμπριντ είχε επιρρίψει στους Έλληνες οκνηρία.
«Η ευρωζώνη είναι μια κοινότητα σταθερότητας και επιδόσεων. Δεν είναι κλαμπ για να αράζει κανείς στην αιώρα», είχε δηλώσει ο κ. Ντόμπριντ.

Πηγή Deutsche Welle