Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ν. Δένδιας προς Χρυσή Αυγή: «Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν θα γίνονται ανεκτά»

Ν. Δένδιας προς Χρυσή Αυγή: «Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν θα γίνονται ανεκτά». Κατά του δικαιώματος δημόσιας συνάθροισης αλλοδαπών τάχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής
          
Σκληρή κόντρα μεταξύ του υπουργού δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη, ξέσπασε στη Βουλή. Αφορμή για το θέμα ήταν ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κασιδιάρης σχετικά με τη διαμαρτυρία Πακιστανών για τη δολοφονία συμπατριώτη τους. Στο πλαίσιο της ερώτησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταφέρθηκε κατά του δικαιώματος δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς, υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών»!
«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» απάντησε ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.
Ο Η. Κασιδιάρης, στην ερώτησή του είπε ότι «προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως ‘αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο’. Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;». Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».
Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξηςς Ν. Δένδια, ο οποίος απαντώντας, υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων ‘ήσυχα και χωρίς όπλα’ και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.
Ανταπαντώντας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι «υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα, κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας».
Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε επίσης και σε προηγούμενη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικάσει την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια στην Κόρινθο.
«Έχω φρίξει…» είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι», είχε προσθέσει.
«Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν…» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Θέλω να θυμίσω τη δήλωση που έκανα στην πρώτη μου τοποθέτηση: τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά» ,επέμεινε στη λακωνική δευτερολογία του ο Ν. Δένδιας.

eklogika.gr