Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παραμένει σε "εμπόλεμη" κατάσταση η Κόρινθος - Νέος αποκλεισμός του στρατοπέδου

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης
 

Δεύτερη μέρα αντιδράσεων στην Κόρινθο για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης.

Μια πόλη που βράζει για δεύτερη ημέρα, η Κόρινθος καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και των μελών της Χρυσής Αυγής για τους 393 μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο που έχει μετατραπεί σε κέντρο κράτησης,

Αυτή την ώρα βρίσκονται παρατεταγμενες δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο ενώ είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων. Παρόντες και Χρυσαυγίτες με τη γνωστή μαύρη περιβολή τους που χειροκροτήθηκαν κατά την άφιξη τους. Ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.Ο δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός που "ηγείται" των κινητοποιήσεων χαρακτήρισε νωρίτερα "ντροπή της δημοκρατίας" την απόφαση του Υπουργείου να μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες στο στρατόπεδο. Χθες ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και ο ίδιος την οργή των κατοίκων καθώς στη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορήθηκε από πολίτες ότι "γνώριζε και αδράνησε" φέρνοντας τους δημότες προ τετελεσμένου.Ο δήμαρχος κατήγγειλε πως χθες το βράδυ κάποιοι από τους μετανάστες απέδρασαν ενώ ισχυρίστηκε πως ακούστηκαν πυροβολισμοί από το στρατόπεδο.

Η ΕΛ.ΑΣ διαψέυδει τα περι απόδρασης, τέσσερις μετανάστες πακιστανικής καταγωγής ωστόσο μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του τοπικού νοσοκομείου μετά από συμπλοκή μεταξύ τους. Δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ενώ δύο παρέμειναν για νοσηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ σκοπεύει προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα να σταματήσει τη μεταφορά επιπλέον μεταναστών τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.
Δείτε το video από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7"