Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αλ. Πνευματικός: Αφύλακτο το στρατόπεδο της Κορίνθου. Δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων στον ΣΚΑΪ.

Αποφασισμένος να αποτρέψει με κάθε μέσο τη μετατροπή του στρατοπέδου της Κορίνθου σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός την επομένη των επεισοδίων. «Θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να αποτρέψουμε την καταστροφή» ανέφερε, ερωτηθείς για το αν θα κόψει το ρεύμα ή το νερό από το στρατόπεδο.
 Ο δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε ότι το στρατόπεδο της Κορίνθου είναι αφύλακτο, σημειώνοντας μάλιστα ότι μπήκε και βγήκε από αυτό ανενόχλητος, καταγγέλλοντας παράλληλα πως έχει πληροφορίες ότι από αυτό δραπέτευσαν ήδη 30 λαθρομετανάστες. «Στο κέντρο της πόλης είναι το στρατόπεδο. Δεν είναι καθόλου φυλασσόμενος ο χώρος χθες αφύλακτος μπήκα μέσα και βγήκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Διαφωνούμε να γίνει κέντρο φιλοδοξίας ένα ενεργό στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης σε επαφή με πυκνοδομημένες γειτονιές. Δεν έχει προδιαγραφές για κέντρο φύλαξης και ποτέ δεν θα τις αποκτήσει» πρόσθεσε ο κ. Πνευματικός. Σημείωσε ότι ο δήμος συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη δημιουργία μεγάλων φυλακών στην Κόρινθο σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Δε λέμε πάντα ‘όχι’ λέμε ‘όχι’ στις ετσιθελικές ενέργειες υπουργών» υποστήριξε. «Πρόκειται για ψεύτικο Ξένιο Δια χθες. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήρθαν από το κέντρο της Κορίνθου» σημείωσε.

Πληροφορίες για πυροβολισμούς τραυματίες και αποδράσεις

Καταγγελίες για πυροβολισμούς και αποδράσεις από το στρατόπεδο Κορίνθου όπου χθες πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και μέλη της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε αυτό, έκανε στο πρωινό του Ant1, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πνευματικός, στο στρατόπεδο Κορίνθου όπου φυλάσσονται οι παράνομοι μετανάστες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έπεσαν δύο πυροβολισμοί και δραπέτευσαν 30 αλλοδαποί.
Την είδηση των πυροβολισμών επιβεβαίωσε και κάτοικος της περιοχής που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για φωτοβολίδες, που έπεσαν νωρίτερα, αλλά πυροβολισμοί. Άλλος κάτοικος ανέφερε πως υπάρχουν και τραυματισμοί μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.
Τελικά με παρέμβαση της το πρωί στο Mega η πρόεδρος του Νοσοκομείου ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε κανένας τραυματίας απο σφαίρα ή μαχαίρι αλλά 4 τραυματίες απο ξυλοδαρμό…!
Επίσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ διεψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν αποδράσεις..!

Σε «εμπόλεμη κατάσταση» η Κόρινθος
Στο μεταξύ εν μέσω έντασης έγινε απόψε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου παρουσία βουλευτών του νομού, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και αρκετών κατοίκων της πόλης, με αφορμή τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης, ενώ υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ αιρετών και αλληλοκατηγορίες για τον τρόπο με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, σχετικά με την λειτουργία του στρατοπέδου.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, με δηλώσεις του νωρίτερα, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή την κράτηση παράνομων μεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, που εδρεύει στην πόλη.
Ο δήμαρχος υποστήριξε πως «η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ότι «με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών», ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού.