Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

H φιλοσοφία της Ν.Δ. για τον Απόδημο Ελληνισμό


Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, του Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή κ. Τάκη Σκανδαλάκη παρουσία της κας Νάγιας Μήλιου, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διεθνών Υποθέσεων & Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, με το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Ο κ. Τ. Σκανδαλάκης ανέπτυξε στους Έλληνες Βουλευτές της Διασποράς τη νέα φιλοσοφία με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα αξιοποιήσει το πολύτιμο κεφάλαιο του Αποδήμου Ελληνισμού.

Από την πλευρά της Πα.ΔΕ.Ε. ο πρόεδρός της κ. Πανταζόπουλος συνεχάρη τον κ. Σκανδαλάκη για την εκλογική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό τις ευχές των Αποδήμων Ελλήνων για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον Απόδημο Ελληνισμό, τονίζοντας ότι είναι ένα ολοκληρωμένο εθνικό πλαίσιο το οποίο πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε να γίνει πράξη.

Τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν: α) Επενδύσεις των ομογενών β) Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό γ) Ψήφος των Αποδήμων και δ) Αναδιοργάνωση των προξενείων και εξωστρεφής προσανατολισμός τους.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους της Πα.Δ.Ε.Ε. οι:κ. Thomas Katsiantonis Β΄ Αντιπρόεδρος, κ. Steve Georganas Ταμίας και τα μέλη κ.κ. Mike Cheokas και Ted Rokas και εκ μέρους της Γραμματείας Αποδήμου ο αναπληρωτής Γραμματέας κ. Αρης Τσατσούλης και ο κ. Φώτης Σιάνης.


Επίσης πραγματοποιήθηκε,  χθες,  στα  Κεντρικά Γραφεία  της Ν.Δ.,  σύσκεψη   του  Γραμματέα  Συνδικαλιστικών  Φορέων  της  Νέας Δημοκρατίας  κ. Φίλιππου  Ταυρή με την  Εκτελεστική Επιτροπή  της ΔΑΚΕ  Δ.Τ. και τη  συμμετοχή  άλλων συνδικαλιστών του Δημόσιου.
Στη  σύσκεψη  αναπτύχθηκαν,  μέσα  σε  ένα  κλίμα  υψηλού  πολιτικού  προβληματισμού, όλα  τα  θέματα που  απασχολούν  τους  Δημοσίους  υπαλλήλους, τη  λειτουργία  και  τις  αδυναμίες  που  είναι υπαρκτές  στο  Δημόσιο και απασχολούν την κοινωνία.
Τα  στελέχη  της  ΔΑΚΕ  εξέφρασαν  την  ικανοποίησή  τους  για  τις  δεσμεύσεις της  κυβέρνησης  - δια  στόματος,  τόσο  του  Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά όσο και  των  αρμοδίων  υπουργών - για  καμία  απόλυση  στο  Δημόσιο και καμιά περαιτέρω οριζόντια μείωση αποδοχών.
Τα  στελέχη  της  ΔΑΚΕ  εξέφρασαν  την  απόλυτη  στήριξή  τους στο  θεσμό  της  αξιολόγησης, ο  οποίος  θα  εκτιμά  και  θα  κρίνει  όλους  τους  εμπλεκόμενους φορείς  στη  λειτουργία  των  Δημοσίων  υπηρεσιών  και  θα  στοχεύσει στην ποιότητα  και  την  αποτελεσματικότητα  των  παρεχομένων  υπηρεσιών  στους  πολίτες.
Ο κ. Φ. Ταυρής δεσμεύθηκε ότι η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. θα αποτελέσει φορέα μεταφοράς των αιτημάτων των εργαζομένων  στους αρμόδιους και  ευχαρίστησε για την ξεκάθαρη διάθεση των στελεχών  της ΔΑΚΕ να βοηθήσουν,  με  κάθε  τρόπο,  στο ξεπέρασμα της κρίσης,  χωρίς να  θίγονται τα δικαιώματα εκείνων που εκπροσωπούν.