Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

12 Ιουλίου 1994, ημέρα θανάτου και νέας, άλλης ζωής, του γέροντα Παϊσιου του Αγιορείτου…
 
Ο π. Παίσιος...

Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα εκείνη ( και όμως σαν να ήταν χθές ), πού η μεγάλη Αγιορείτικη μορφή του π. Παϊσίου πέρασε οριστικά στην αιωνιότητα...

Οί παρακαταθήκες, οί λόγοι, οί συμβουλές, αλλά και οί προφητείες πού μας άφησε διαδόθηκαν μέσω επανειλλημμένων εκδόσεων και σε διάφορες γλώσσες ώστε πολλοί άνθρωποι πού αγνοούσαν την παρουσία του τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα απ΄ όλα αυτά τα κείμενα....

Έτσι λοιπόν για μια ακόμη φορά τις μέρες αυτές, και όπως κάθε χρόνο, εκατοντάδες Ορθόδοξοι προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν χθες το βράδυ στον τάφο του μακαριστού Γέροντα Παϊσίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Αρσενίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκεί που ετάφη ο Γέροντας στις 12 Ιουλίου 1994.

 

Ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος πού πιθανότατα θα ξεκινήσει από την Συρία, θα επιφέρει καί την διάλυση τής Τουρκίας.

Θέματα γιά τά οποία πολλές φορές είχε αναφερθεί ο Παίσιος...
---------------------
Την αγρυπνία παρακολουθήσαν νέοι και γέροι, παιδιά και έφηβοι, αδιαφορώντας για την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

«Τέσσερες ώρες περίπου περίμενα για να προσκυνήσω τον τάφο του Γέροντα… Κάθε φορά που έρχομαι με βοηθάει πολύ… Σήμερα που όλος ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας» λέει η Ελένη Κ. από την Φλώρινα.
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.gr