Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νίκος Νικολόπουλος:Η μείωση του χρόνου της μετενέργειας αποδείχθηκε ατελέσφορη και αντιπαραγωγική. απαιτείται η άρση της ρύθμισης αυτής και η μετενέργεια να επανέλθει στα προηγούμενα χρονικά όρια

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της μετενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προϊόν συμφωνίας Εργοδοτών και Εργαζομένων, εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την εργασιακή ειρήνη στην αγορά εργασίας. Η μείωση του χρόνου της μετενέργειας αποδείχθηκε ατελέσφορη και αντιπαραγωγική. Μόνη επίπτωση, ο περιορισμός του χρόνου μέσα στον οποίο τα συμβαλλόμενα μέρη θα μπορούσαν να διαβουλευτούν και να συμφωνήσουν μια νέα Σύμβαση Εργασίας, χωρίς να μειωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων.
Σήμερα απαιτείται η άρση της ρύθμισης αυτής και η μετενέργεια να επανέλθει στα προηγούμενα χρονικά όρια. Σε αυτό, άλλωστε, συμφωνούν οι Εκπρόσωποι τόσο των Εργοδοτών, όσο και των Εργαζομένων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τις μειώσεις των μισθών και υποστηρίζει τη λειτουργία των Κοινωνικών Συμφωνιών και Συλλογικών Συμβάσεων.
Μετά τις 17 Ιουνίου θα επαναδιαπραγματευτεί νομοθετικά τη μετένεργεια των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».